Άρχισε σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα οδικά δίκτυα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά – Covid εποχή. Η κίνηση στους δύο εθνικούς δρόμους (Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας) προς το παρόν είναι αυξημένη αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.
Μικρές καθυστερήσεις προς το παρόν έχουμε στην Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος της Κινέτας και των Αγίων Θεοδώρων.


Παρόλα αυτά, παρατηρήθηκαν κάποιες ουρές αυτοκινήτων τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, όσο και σε αυτά των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, από εκδρομείς που φαίνεται να προτίμησαν να επιστρέψουν σήμερα για να αποφύγουν την αυριανή κίνηση που αναμένεται να είναι μεγάλη. Ειδικά στα Μάλγαρα η κίνηση είναι μεγαλύτερη καθώς δενείναι διαθέσιμες όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας λόγω έργων.

Σε κάθε περίπτωση η Τροχαία είναι σε επιφυλακή και αναμένει αύξηση της κίνησης αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ η επιστροφή εκτιμάται πως θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη του Πάσχα, που είναι και η τελευταία ημέρα των αργιών, καθώς λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αύριο είναι κλειστά τα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι και αύριο Τρίτη, από ώρα 08:00’ έως 13:00’ στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

– Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
– Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
– Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
– Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
– Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
– Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
– Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
– Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
– Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
– Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

protothema.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: κίνηση Πάσχα