Αγρίνιο: Ικανοποίηση σε εστίαση-κρεοπώλες, ανέμεναν περισσότερα οι έμποροι την πασχαλινή περίοδο

Ποιο το αποτύπωμα των εορτών στην αγορά της πόλης

Ικανοποίηση στην εστίαση και στους κρεοπώλες του Αγρινίου, υπήρχαν υψηλότερες προσδοκίες στο εμπόριο.

Αυτό είναι το αποτύπωμα της πασχαλινής περιόδου που μένει στην αγορά του Αγρινίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο AgrinioPress εκπρόσωποι των κλάδων.


Το Αγρίνιο και τα περίχωρα τις εορταστικές μέρες γέμισαν από κόσμο, καθότι πολλοί ετεροδημότες και επισκέπτες βρέθηκαν στην περιοχή. Τα καταστήματα εστίασης για αρκετές ημέρες ήταν γεμάτα, παίρνοντας την απαραίτητη «ένεση» τόνωσης για την συνέχεια, ενώ εξαιρετικά κινήθηκαν τα κρεοπωλεία -ένεκα και της τιμητικής των αμνοεριφίων- τις ημέρες αυτές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, ανέφερε:

«Ήρθε πολύς κόσμος στην πόλη την περίοδο των εορτών, ωστόσο η δουλειά για τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Τα καταστήματα με τα είδη που φεύγουν στις εορταστικές περιόδους είχαν δουλειά. Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες ωστόσο. Η εστίαση πήγε πολύ καλύτερα. Ο κόσμος επιλέγει τις μικρότερες αγορές».

Ο κ. Κωστίκογλου συμπλήρωσε ακόμη πως από την Κυριακή των Βαΐων και μετά υπήρξε κινητικότητα στην αγορά: «Οι έμποροι κοιτάμε τις τσάντες στα χέρια των καταναλωτών. Φέτος οι τσάντες ήταν λιγότερες. Οι αργίες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον κλάδο μας ενώ για άλλη μία φορά φαίνεται ότι ο κόσμος δυσκολεύεται για τις αγορές του σε τέτοιες περιόδους. Υπάρχουν εμφανώς διακυμάνσεις στην αγορά, είμαστε συγκρατημένοι».

Από μεριάς του ο πρόεδρος της Εστίασης του Αγρινίου, Κώστας Ναστούλης δήλωσε:

«Παρά τη σύντομη πασχαλινή περίοδο καθώς η επισκεψιμότητα στην περιοχή αυξήθηκε από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, η εικόνα για την εστίαση είναι αρκετά ικανοποιητική. Οι αρχικοί μας φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς ο τζίρος των καταστημάτων αυξήθηκε έστω και πληθωριστικά, συγκριτικά με πέρυσι. Βοήθησε πολύ η παρουσία των ετεροδημοτών καθώς και η θέληση των ανθρώπων να περάσουν στιγμές ευχαρίστησης με φίλους και συγγενείς. Ήταν για εμάς μία σημαντική “ανάσα” μετά από 2,5 υποτονικούς μήνες και ένα απαραίτητο boost ενόψει συνέχειας».

Τέλος, ο πρόεδρος των κρεοπωλών του Αγρινίου, Βασίλης Παπαθανάσης, σχολίασε:

«Η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά. Όπως περιμέναμε. Η κίνηση ήταν καλή λόγω και της παρουσίας των ετεροδημοτών. Οι τιμές κυμάνθηκαν στα 13 ευρώ το κιλό για το αρνί, στα 13,5 για το κατσίκι. Δεν υπήρξε έλλειμμα στην αγορά ενώ φαίνεται ότι και αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά, βοηθάει η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγορά Αγρίνιο απολογισμός Εστίαση Πάσχα