Δυτική Ελλάδα

Με επιτυχία στο Αγρίνιο το 4ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

koi-symposiotrofimon1Tο ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων  σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, διοργάνωσε με  μεγάλη επιτυχία  το 4ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών  με θέμα την Ελληνική επιχειρηματικότητα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Τον συντονισμό του Συμποσίου τον είχε αναλάβει ο κ. Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ του Τμήματος ΔΕΑΠΤ και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Το Συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Χρήστου Φωτόπουλου που διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.

koi-symposiotrofimon2Το Συμπόσιο προσέλκυσε στελέχη από τις επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, τοπικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σημαντική παρουσία των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε «Υπό την αιγίδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν ο  κ. Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και Διευθυντής του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Το ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων τίμησε τον εκλιπόντα Ομότιμο Καθηγητή Χρήστο Φωτόπουλο απονέμοντας «Εύφημο Μνεία» στην οικογένεια του για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Τμήμα. Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ευάγγελος Ψωμάς μίλησε για το έργο του.

koi-symposiotrofimon3Στην 1η ενότητα  συμμετείχαν ως ομιλητές η κα Ντομινίκ Παντερή, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της  ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε., ο κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, Γενικός Διευθυντής της  ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και ο κ. Ιωάννης Φαρμάκης, Ιδιοκτήτης-Μέτοχος της  ΦΑΡΜΑ ΑΦΩΝ ΠΑΝ. ΦΑΡΜΑΚΗ. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν το παρόν και το μέλλον της ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή, την δυναμική των μεσαίων μονάδων καθώς και την επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη για την δημιουργία νέων προϊόντων, την στροφή των καταναλωτών σε τοπικά προϊόντα. Εκτεταμένη αναφορά έγινε από τον κ. Φαρμάκη για τα οφέλη της βιολογικής κτηνοτροφίας και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη 2η ενότητα συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Παύλος Σπύρου, Επικεφαλής Εμπορικής Διεύθυνσης – Μέλος ΔΣ της  ZOINOS WINERY, ο κ. Νίκος Φωτιάδης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της  Φάρμα Φωτιάδη Α.Β.Ε.Κ.Ε. και ο κ. Μάρκος Λέγγας, Πρόεδρος της  Πήγασος Αγροδιατροφή Α.Σ. – «7Grapes». Ο βασικός άξονας της 2ης ενότητας ήταν η επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και η ανάγκη για εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων με την παρουσίαση τριών διαφορετικών προϊόντων που λαμβάνουν αναγνώριση στις αγορές του εξωτερικού: προϊόντα μαύρου χοίρου Ολύμπου, προϊόντα αγριόχοιρου και αλλαντικά, εμφιαλωμένο επώνυμο κρασί και σταφίδα Κορίνθου. Έμφαση δόθηκε και στην αειφορική ανάπτυξη ως παράγοντα διαφοροποίησης των προϊόντων.
koi-symposiotrofimon4

koi-symposiotrofimon5

koi-symposiotrofimon6

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button