Δυτική Ελλάδα

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο

koi-aimodosia-thermo1Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  τελευταία αιμοδοσία του 2015 στο Θέρμο, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2015  που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν συνολικά 34 αιμοδότες στην επαναληπτική αυτή αιμοδοσία και  συγκεντρώθηκαν  26 μονάδες αίματος. Συνολικά, μαζί με την αιμοδοσία της 26ης Σεπτεμβρίου, συγκεντρώθηκαν 90 μονάδες αίματος.

koi-aimodosia-thermo2Αρκετοί αιμοδότες ήρθαν για πρώτη φορά, πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση,  Σαπατζιώτη Χαρά , τις νοσηλεύτριες,  Τζένη Αντωνοπούλου, Μανιάτη Σταυρούλα, Τζένη Βρεττού το νοσηλευτή Μαρίνο Πετρόπουλο και τον οδηγό του συνεργείου Λεωνίδα Καψή, ήταν άψογη, επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.koi-aimodosia-thermo3Η εκκλησία στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο με τη συμμετοχή ιερέων.  (Στη φωτο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου Αρχιμανδρίτης  κ. Θεόκλητος Ράπτης που έμπρακτα δίνει το παράδειγμα της συμμετοχής σε μια πράξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο, την εθελοντική αιμοδοσία.)

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του τονίζει πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Τοπικών Kοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και των μαθητών των σχολείων σε θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων σώματος.

Η επόμενη Αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του  2015 ( η ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα) στο Κέντρο Υγείας Θέρμου και θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχουν και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου  Θέρμου, μετά από ενημέρωση που θα γίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button