Δυτική Ελλάδα

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ στόλισαν το σπίτι του "Χαμόγελου του Παιδιού" στα Καλύβια Αγρινίου

2oepal-aerostata-agapis

Στις 21/03/2018 οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου  Ευριδίκη Ξένου και η Ειρήνη Γεωργίου, μαζί με τους μαθητές του Β4 Υγείας καθώς και τους μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση» επισκέφτηκαν το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου, για να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς  στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια  του εθελοντισμού (Υousmile) προσφέροντας  έτσι, ένα  κομμάτι  στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό. Η δράση του σχολείου  ονομάζεται  «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά».

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ταλέντο και χαρά έκαναν την εικαστική  παρέμβαση με τα αερόστατα που κατασκευάσθηκαν με την καθοδήγηση της κας Ξένου. Στη συνέχεια  ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ημερήσιας Φροντίδας από την υπεύθυνη  Ψυχολόγο κ. Χαραλαμποπούλου και την, κα Σοφία Σακαβέλα,  οι οποίες ενημέρωσαν  τα παιδιά για τις δράσεις  του οργανισμού, για τις υπηρεσίες και  το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που παρέχεται στα  παιδιά   που φιλοξενούνται .

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά.

Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
“Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες επισκέψεις εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα αγάπης ,εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης για  το μεγάλο πρόβλημα  παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο .

Να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κες  Ξένου Ε και Γεωργίου Ε, που διακρίνονται για την  παιδαγωγική τους ευαισθησία την διάθεση προσφοράς και την επαγγελματική κατάρτιση  στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα στους μαθητές μας και γενικότερα στην κοινωνία.”, καταλήγει η ανακοίνωση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close