Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ματαιώνονται και στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ματαιώνονται και στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αποδέκτες τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, με την οποία οδηγούνται σε ματαίωση όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Η δημοτική αρχή έλαβε απόφαση ακύρωσης των εκδηλώσεων, μεταξύ αυτών και της συγκέντρωσης στον Άγριλο. Παράλληλα θα μοιραστούν σε διάφορα σημεία του δήμου από πολιτιστικούς συλλόγους διάφορα εδέσματα.

Η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών αναφέρει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η ματαίωση των εκδηλώσεων γίνεται με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Ταυτόχρονα έχουν ματαιωθεί οι εκδηλώσεις στους δήμους Ξηρομέρου και Ναυπακτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας:

Μετά την κοινοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωναϊου (ΦΕΚ Α’ 42) σας ενημερώνουμε ότι όλες οι προγραμματισμένες Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αναβάλλονται.
Η αναβολή των εκδηλώσεων προκαλεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση σε όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα παιδικά αποκριάτικα πάρτυ.

Προκαλεί πικρία στους ανθρώπους που προετοίμαζαν ένα ξεχωριστό για φέτος δρώμενο στα “Γληγοράκεια” της Βόνιτσας , στον “Βλάχικο Γάμο” της Παλαίρου, και στο Παιδικό Καρναβάλι του Δήμου στην Κατούνα.

Είναι όμως ένα αναγκαίο – υποχρεωτικό μέτρο, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων και της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Κατανοούμε την απόφαση των επιστημόνων και του Υπουργείου Υγείας που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία.

Πρέπει τώρα να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου.

Είναι πρώτιστο καθήκον η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών.

Οι μοναδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Θα γίνουν από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές Δημοτικές Ενότητες- Κοινότητες με την μορφή μοιράσματος των σαρακοστιανών στους συμπολίτες μας στα μέρη που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τέλος τα κούλουμα στην τοποθεσία Άγριλος Αμφιλοχίας ακυρώνονται.

Στην δημοτική ενότητα Μεδεώνος θα μοιραστούν σαρακοστιανά στην πλατεία Κατούνας.

Το βεστιάριο με τις αποκριάτικες στολές που λειτουργεί στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας θα συνεχίσει να μοιράζει στολές για όσους επιθυμούν να μασκαρευτούν με την παρέα τους, μέχρι σήμερα παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

Εύχομαι καλό τριήμερο αποκρεών.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button