PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Μάριος Σαλμάς: Τέλος σε έναν διετή διασυρμό – “Τώρα η λογική λειτουργεί”

Λόγια καρδιάς από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, μέσα από ένα σύντομο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον αθηναϊκό τύπο, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis, σε ότι τον αφορούσε.

Μιας υπόθεσης που ταλαιπώρησε για δυο περίπου χρόνια τον βουλευτή και που σε κάθε περίπτωση τον έπληξε σε ζητήματα ήθους, για τον ίδιον αδιαπραγμάτευτα, σε μια περίοδο μάλιστα που η σκανδαλολογία οργίαζε και στο ανεξέλεγκτο διαδίκτυο, κάποιοι τον είχαν ήδη καταδικάσει.

Ο Μάριος Σαλμάς δεν δέχθηκε όμως μόνο τα πυρά από πολιτικούς του αντιπάλους άλλων παρατάξεων αλλά και από εσωκομματικούς που τον θεωρούσαν “τελειωμένο”, κάποιοι διέρρεαν μαλιστα πως είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νεας Δημοκρατία, ότι κινδύνευε να μην εκλεγεί ή ότι ήταν σε δυσμένεια….

Σε αυτο το κλίμα η προεκλογική εκστρατεία του πρώην αναπληρωτή υπουργού είχε πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε “απολογούμενος” θέλοντας όμως και ο ίδιος να αποσαφηνίσει τη σχέση του με την πολύκροτη υπόθεση.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης σε ότι τον αφορά, ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές και η δικαίωση του βουλευτή είναι πανηγυρική. Όχι μόνον σε επιπεδο δικαιοσύνης αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, μιας και λίγες μέρες πριν, είχε επανεκλεγεί με άνεση.

Υπό αυτο το πρίσμα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον το σύντομο άρθρο του που έχει γραφεί σε συνθηκες συναισθηματικής φόρτισης, με ιδιάιτερη αναφορά στους πολίτες, στους φίλους, τους γνωστους, που δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του:

“Μετά την ανακοίνωση της αρχειοθέτησης για το πρόσωπο μου των ερευνών για την υπόθεση της Νovartis έσπασε το τηλέφωνο από φίλους και μη που ήθελαν να μοιραστούν τη χαρά τους μαζί μου. Αναρωτήθηκα αν χάρηκα όσο αυτοί.

Αυτοί χάρηκαν γιατί επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου επί σειρά ετών και αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να είχαν κάνει τόσο λάθος. Χάρηκαν γιατί ήταν δύσκολο να πιστέψουν πως ο γιος ενός οικοδόμου που έγινε καθηγητής Ιατρικής και προσέφερε αφιλοκερδώς επι δεκαετίες τις γνώσεις του στους πατριώτες του δωροδοκήθηκε για να βλάψει τα συμφέροντά τους.

Χάρηκαν γιατί ο υπουργός που μείωνε τις τιμές των φαρμάκων που αγόραζαν, που εξοικονόμησε 1,5 δις. ευρώ τον χρόνο με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε και τα έβαλε ουσιαστικά με τα συμφέροντα δεν τους ταίριαζε να είναι απατεώνας. Χάρηκαν γιατί δικαιώθηκε η λογική στην οποία οι πολίτες προσφεύγουν στα δύσκολα.

Έπρεπε επί δύο χρόνια να συνδυάσουν πως αυτός που εντόπιζε τις αθέμιτες πρακτικές που η εταιρία Novartis, εφήρμοζε στην χώρα μας με πόρισμα των επιθεωρητών που διέταξε τον Νοέμβριο του 2012 και αυτός που έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η έρευνα και στην Ελλάδα έφτασε να είναι και υποψήφιος κατηγορούμενος και να διασύρεται για δύο χρόνια.

Τώρα η λογική λειτουργεί. Χάρηκαν γιατί οι πολίτες θέλουν κάθαρση, αλλά μέσα τους κλαίνε κάθε φορά που κάποιος που εμπιστεύονται τους προδίδει. Και αποδείχθηκε ότι δεν τους πρόδωσα.
Εγώ χάρηκα γιατί χάρηκαν όλοι αυτοί. Είναι σημαντικές οι δικαστικές αποφάσεις όταν δίνουν χαρά σε τόσους πολλούς, με απλά λόγια όταν είναι δίκαιες και αποκαθιστούν την αλήθεια. Και έτσι τώρα μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που έμαθα από τους γονείς μου. Να υπηρετώ την πατρίδα μου και τους πολίτες αυτής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button