ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Μαρία Καλπουζάνη: Μια υποψηφιότητα που αξίζει να προσέξουν οι νεοδημοκράτες…

Κορυφώνει την προεκλογική της εκστρατεία η Μαρία Καλπουζάνη, που με την υποψηφιότητα της, έχει προσδώσει έναν τελείως διαφορετικό “αέρα” στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πέραν του πλούσιου βιογραφικού της και της επαγγελματικής της εμπειρίας, η κ. Καλπουζάνη είναι μια υποψήφια βουλευτής που με την δράση και τις παρεμβάσεις της , έρχεται να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί μια ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα.

Έχοντας σε δεύτερο πλάνο τον “παραδοσιακό” και σίγουρα παρωχημένο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες και ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία  σε σχέση με άλλους συνυποψήφιους της -που ανακοινώθηκαν πολύ νωρίτερα- έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης με τους ψηφοφόρους.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Μαρία Καλπουζάνη, ήταν μάλλον η μοναδική υποψήφια που περίμενε μέχρι το τέλος, δηλαδή τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος, ώστε να ξεκινήσει την εκστρατεία της. Δέχθηκε με υπομονή μια διαδικασία που την έφερε σε σαφώς υποδεέστερη θέση, σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

Το προηγούμενο διάστημα, επέλεξε επίσης να κινηθεί σε άλλο επίπεδο, αναδεικνύοντας ζητήματα όπως ο εθελοντισμός, η αγωγή υγείας, η πρόληψη κλπ. Συνεργάστηκε με φορείς και οργάνωσε δράσεις που δεν σχετίζονται αμιγώς με την πολιτική. Είναι όμως σε κάθε περιπτώσει χρήσιμες.

Επιμένει στον δυναμικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η  γυναίκα στα κοινά, δηλώνοντας “παρούσα” σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, που επιφυλάσσει ακόμη μεγαλύτερα στεγανά για τις γυναίκες στην Αιτωλοακαρνανία. “Σπάει” με τον δικό της τρόπο την δυσπιστία ή την επιφύλαξη των ψηφοφόρων.

Υπό αυτές τις συνθήκες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Μαρία Καλπουζάνη είναι μια ςενεργή πολίτης, μια γυναίκα και επιστήμονας χρήσιμη για την τοπική κοινωνία και όπως δηλώνει η ίδια, η παρουσία της θα είναι διαρκής και μετά τις εκλογές.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close