Γεγονότα

Μαγνητικός τομογράφος νοσοκομείου Αγρινίου: Θα λειτουργήσει και πότε;

epi-magnitikos-tomografos

Δύσκολα μπορεί να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να περιγραφεί η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση με τον  μαγνητικό τομογράφου του Αγρινίου, που παραμένει ακόμη  μέσα στις ζελατίνες και περιμένει ποτέ θα λειτουργήσει…

Πως να  εξηγηθεί αλλιώς η πρωτοφανής καθυστέρηση που υπάρχει στην λειτουργία της πιο ακριβής και σημαντικής ιατροτεχνολογικής υποδομής του Ιδρύματος , που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά την περαιτέρω επιβάρυνση και απαξίωση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στην περιοχή; Ποιες δικαιολογίες μπορεί να θεωρηθούν επαρκείς;

Με βάση τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα, δίνεται πλέον η εντύπωση ότι οι παράγοντες, όλων των βαθμίδων και διαχρονικά, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου τα προηγούμενα χρόνια δεν επέδειξαν και οι ίδιοι από την μεριά τους το απαραίτητο ενδιαφέρον ή δεν ενεργοποίησαν με ιδιαίτερη ζέση της διαδικασίες ώστε να πληρωθούν οι θέσεις του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Έτσι, μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έστω ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ιατρός του νοσοκομείου ξεκινά εξειδίκευση πάνω στον μαγνητικό ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσει η λειτουργία του. Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου, που δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Μπορεί να χρειαστούν και δυο χρόνια για παράδειγμα, μιας και ο  ιατρός του νοσοκομείου (ακτινολόγος με μόνιμη θέση) που θα λάβει αυτήν την εκπαίδευση, δεν δύναται να εκπαιδεύεται διαρκώς, αφού δεν βγαίνουν οι εφημερίες. Θα πρέπει δηλαδή για 15 μέρες τον μήνα να βρίσκεται στο νοσοκομείο και τις άλλες 15 να εκπαιδεύεται.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
“Η εξειδίκευση στον μαγνητικό δεν είναι εύκολο πράγμα και όσοι γιατροί έχουν αυτήν την ιδιότητα είναι περιζήτητοι, όχι μόνον στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Εάν είχε προκηρυχτεί θέση μόνιμου ιατρού, ίσως να υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον αλλά γενικά οι διαδικασίες παρουσίασαν μια καθυστέρηση και έτσι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο” δηλώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών ιατρών στη διοίκηση του Ιδρύματος κ Μπακόπουλος.

Πληροφορίες από την 6η ΥΠΕ αναφέρουν τέλος, πως οι  διαδικασίες προκήρυξης, πρόσληψης κλπ, δεν είναι πλέον τόσο υπερβολικά χρονοβόρες όπως παλιότερα και πως έχει ζητηθεί μια θέση ακτινοδιαγνώστη για το νοσοκομείο του Αγρινίου, με εξειδίκευση στον μαγνητικό τομογράφο. Η προκήρυξη αναμένεται.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button