ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Λύρου με τον Σταύρο Μπένο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, από τα πρώτα μέλη του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Σταύρο Μπένο στην Αθήνα.

Έγινε ευχάριστη και δημιουργική συζήτηση.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αρχαία θέατρα, που βρίσκονται στον Δήμο Μεσολογγίου και στην διάσωση ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Λύρος, σημειώνει:

“Η διαχρονική μου υποστήριξη στο Σωματείο «Διάζωμα» πήγαζε και πηγάζει από την βαθιά μου πεποίθηση, ότι η αγάπη μας για τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά πρέπει να γίνεται πράξη κάθε μέρα, με όποιον τρόπο, γιατί αν χαθεί η συλλογική μνήμη τότε είναι δύσκολο να οραματιστούμε ένα δημιουργικό μέλλον.

Ο Σταύρος Μπένος με το κύρος, που τον διακρίνει ως πρώην υπουργός Πολιτισμού, δημιουργός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών καθώς και επιτυχημένος πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, μου ανέλυσε τη “Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού”, που έχει προτείνει από κοινού με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και αφορά τόσο την αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων, που ανήκουν στην διοικητική επικράτεια του Δήμου Μεσολογγίου και είναι οι Οινιάδες, η Καλυδώνα και η Πλευρώνα, όσο και τα έργα περιβαλλοντικής υποδομής για την πρόσβαση σε περιοχές Natura και Ramsar του Εθνικού Πάρκου.

Στηρίζω ολόψυχα αυτή του την πρωτοβουλία, που έρχεται να βάλει στον τουριστικό χάρτη την περιοχή του Μεσολογγίου αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά!

Ως επόμενη δημοτική αρχή θα μας βρει μαζί του σε κάθε σχεδιασμό, που προβάλλει τον τόπο και δημιουργεί προϋποθέσεις εξωστρέφειας και ανάπτυξης του Δήμου μας.”


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button