Lifestyle & People

Lumaconi με μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια σε ήπια σως εσπεριδοειδών

lumaconiΥλικά για 4 άτομα

500γρ lumaconi (η αλλο μεγάλο κοφτό ζυμαρικό)

300γρ μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας μας (μπορούμε και ποικιλία μανιταριών)

5-6 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο εσπεριδοειδών

1 κ.γ. μέλι

2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. σουσάμι λευκό

100γρ παρμεζάνα τριμμένη

Φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι ψιλοκομμένα

Αλάτι , πιπέρι ,  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε τηγάνι με δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα μανιτάρια μέτρια κομμένα . Ταυτόχρονα βάζουμε και τα ζυμαρικά να βράσουν . Τα μανιτάρια μας θα πάρουν περίπου 5-6λ για γίνουν . Αν ειναι πάρα πολλά η διαφορετικά είδη τα σωτάρουμε σε δόσεις . Όταν ειναι έτοιμα προσθέτουμε αλάτι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει τα αφαιρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο , τα μυρωδικά , την κρέμα μπαλσάμικο , το μέλι , την παρμεζάνα και το σουσάμι και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν . Τα αφήνουμε όπως ειναι στο τηγάνι . Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά προσθέτουμε ενα ποτήρι από το νερό τους και μετά τα ζυμαρικά και σε χαμηλή  φωτιά ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα. Ανάλογα μπορεί να χρειαστούμε και επιπλέον νερό γι αυτό  κρατάμε αρκετό .  Όταν η σάλτσα μας έχει την σύσταση που θέλουμε είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα . Η συνταγή μπορεί να είναι και νηστίσιμη αν αντί για βούτυρο βάλουμε μαργαρίνη και αντί για παρμεζάνα νηστίσιμη φέτα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button