sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

“Λουκέτο” λόγω έλλειψης μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβόρανης

“Λουκέτο” μπαίνει σε ένα ακόμη σχολείο της Αιτωλοακαρνανίας. Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβόρανης το οποίο δεν θα λειτουργήσει φέτος λόγω έλλειψης μαθητών.

Η είδηση έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο…

Δείτε μήνυμα που ανήρτησε εκπαιδευτικός στο προφίλ του στο facebook:

“Κρίμα.

Το κουδούνι δεν θα χτυπησει φέτος μετά από σειρά ετών συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβόρανης.

Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε πως, η λειτουργία του σχολείου αυτού δεν «στηρίχθηκε» όσο θα έπρεπε (δεν θα επεκταθούμε περισσότερο) με αποτέλεσμα, να φτάσουμε σήμερα στην αναστολη της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης φοιτούντων μαθητών.

Είναι πολύ κρίμα τόσο για το χωριό μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, να κλείνουν σχολεία τα οποία, αποτελούν και το φυτώριο της κοινωνίας και της χώρας μας.

ΚΡΙΜΑ…”

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση έχει προκαλέσει τη θλίψη των κατοίκων, αλλά και όσων κατάγονται από το χωριό. Δείτε χαρακτηριστικά τι ανήρτησε σχετικά στο facebook ένας εξ αυτών:

“Έμαθα ότι το δημοτικό σχολείο της Νέας Αβωρανης έκλεισε για πάντα λόγω ελλείψεως μαθητών.

Δεν πήγα σε αυτό το σχολείο αλλά εκεί μεγάλωσαν οι φίλοι μου και με πήγαιναν και μένα και παίζαμε στα διαλείμματα μικρά. Το πονάω πολύ όπως πονάω οτιδήποτε συμβαίνει στις αγαπημένο μου χωριό που μεγάλωσα και υποβιβάζει αυτόν τον τόπο.

Προσωπικά πιστεύω πως η αιτία λουκέτου του σχολείου δεν είναι η έλλειψη μαθητών αλλά στα παρασκήνια αν θέλετε κρύβετε μία πιο λυπηρη πραγματικότητα. Την ευθύνη για το κλείσιμο την έχει ο κόσμος του χωριού, όσοι στήριζαν σχολεία του Αγρινίου και όχι της Αβωρανης, γεμάτοι φιλοδοξίες ότι τα παιδιά τους θα μαθητευσουν σε καλύτερα σχολεία υποβιβάζοντας εντελώς την αξιοπρέπεια του δημοτικού του χωριού που μια χαρά κόσμος βγήκε καί από το δημοτικό σχολείο της Αβωρανης στην τελική χώρια η μεγάλη ιστορία του!

Δυστυχώς άλλη μία παράπλευρη απώλεια ότι τίποτα δεν επιβιώνει στην Αβωρανη πέρα του ατομικού συμφέροντος καί όχι του συλλογικού. Κάποιοι ίσως έχουνε μεγαλύτερη ευθύνη κάποιοι λιγότερο πάντως το ίδιο το χωριό απομακρύνει και την νεολαία παρά να την κρατά. Στην Αβωρανη μετά βίας άνοιξε ένα φαρμακείο που δεν υπήρχε ποτέ όχι να μείνει ανοιχτό τό σχολείο…

Όλα κλείνουν στο χωριό. Μεγάλη ντροπή γιατί παλιότερα στην εποχή των παππούδων μας το χωριό έσφυζε από ζωντάνια και ακμή όχι παρακμή… Οι τελευταίοι νέοι του χωριού προσπαθούμε και στηρίζουμε τον τόπο μας αλλά βλέπουμε σπίτια και σχολεία να κλείνουν.

Ξέρετε κάποιος φίλος κάποτε μου είπε το εξής: “περπατώ σε δρόμους του χωριού και δεν βλέπω ψυχή πολλές φορές, να ανταλλάξω ένα καλησπέρα”. Πιστεύω αυτό λέει πολλά για έναν τόπο…”

Δείτε τον πίνακα των δημοτικών σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας που δεν θα λειτουργήσουν:

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. Και πολλά άλλα σχολεία θα κλείσουν,και η γλυκειά Ελλάδα κάθε δευτερόλεπτο ,που περνάει παρακμάζει ,και το πρόβλημα είναι η διαστασις λόγων και έργων!Εσύ αγαπητέ συνέλληνα πόσα παιδιά έδωσες στην κοινωνία της πατρίδος;Ο μεγάλος στρατηγος Γιάννης Μακρυγιάννης(αυτός ο υπέροχος ανθρωπος ως Έλληνας)έλεγε να είμαστε στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”.Ο κάθενας από εμάς έχει κάνει την αυτοκριτική και τον αυτοέλεγχο του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close