Εθνικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Λιβανός για το mega project στο Πλατυγιάλι: «Ξηρόμερο και Αιτωλ/νία μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη»

Έως τις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή για λίγες ακόμα ημέρες, είναι «ανοιχτή» η δημόσια διαβούλευση, με στόχο την υπαγωγή στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων του project στον Αστακό που αφορά στη «Μετατροπή του Λιμένα ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου σε Τουριστικό Λιμένα για Mega Yachts – Ανάπτυξη Εμπορικών Χρήσεων και Παροχή Υπηρεσιών Τουρισμού και Αναψυχής Υψηλών Προδιαγραφών».

Ο φάκελος κατατέθηκε από την εταιρεία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και η επένδυση είναι ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ.


Η επιτελική σύνοψη της επένδυσης είναι ανηρτημένη στην πλατφόρμα enterprisegreece.gov.gr και η αρχική αυτή διαβούλευση λήγει στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός με δήλωση τονίζει μεταξύ άλλων πως «το Ξηρόμερο και η Αιτωλοακαρνανία μπαίνουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας».

Αναλυτικά, ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, έκανε την εξής δήλωση :

➡️Το Ξηρόμερο και η Αιτωλοακαρνανία μπαίνουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας. Η μετατροπή του λιμένα ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου σε τουριστικό λιμένα για Mega Yachts, επαναπροσδιορίζει την αναπτυξιακή προοπτική όλης της περιοχής.

➡️Η επένδυση αφορά στην ανάπλαση συνολικής έκτασης 1.797 στρεμμάτων και περιλαμβάνει δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου και υπηρεσίες τουρισμού, παραθεριστικών κατοικιών καθώς και 400 θέσεις σκαφών εκ των οποίων οι μισές για σκάφη άνω των 30μ .

➡️Πρόκειται για επένδυση 524εκ.€, που αναμένεται να δημιουργηθούν 1.150 νέες θέσεις εργασίας.

➡️Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει με έργα και όχι με λόγια έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας και θα συνεχίσει να το κάνει για την επόμενη τετραετία

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button