Δυτική Ελλάδα

Λιμνοθάλασσα: Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις 2014

koi-katametriseis-foreasΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ολοκληρώθηκε στην περιοχή μας με επιτυχία το πρόγραμμα «Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών» που έλαβε χώρα στις 19 Ιανουαρίου. Οι εθελοντές της Ορνιθολογικής Εταιρίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (κ. Κασβίκης & κ. Παλαιός) κάλυψαν τις εκτάσεις του Εθνικού Πάρκου με σκοπό την συνολική καταγραφή της ορνιθοπανίδας μας.

H σχετική ανακοίνωση του Φορέα, αναφερει: “Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές της περιοχής, οι οποίοι βοηθούν σ’ αυτό το δύσκολο έργο του Φορέα Διαχείρισης και προχώρησαν την επομένη της λήξης των Μεσοχειμωνιάτικων, όπως και εντοπίστηκε, σε επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου Αργυροπελεκάνου αλλά και έγκαιρης αποστολής του στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA).

Να θυμίσουμε ότι ο Αργυροπελεκάνος (Pelecanus Crispus), αποτελεί σπάνιο είδος σύμφωνα με την οδηγία 79/409/ΕΟΚ και αναπαράγεται μετά από αρκετά χρόνια στην περιοχή του Μεσολογγίου (Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας) πάνω σε μικρές νησίδες, θετικό δείγμα της καλής οικολογικής ισορροπίας του Εθνικού Πάρκου.”

Σ’ αυτό έχουμε συμβάλει όλοι και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button