Ροή Ειδήσεων

Λιγότερες αλλά… παρούσες οι τσούχτρες – τοποθέτηση διχτυών σε Κορινθιακό και Πατραϊκό

epi-tsouxtresΚι ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα για την αντιμέτωπιση της…  επιδρομής των μεδουσών στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, με την τοποθέτηση κατά μήκος της θάλασσας επιφανειακών διχτυών για την προστασία των λουομένων, οι τσούχτρες – αν και με σαφέστατα πιο … μειωμένη ορμή- και σήμερα επισκέφθηκαν παραλίες της περιοχής.

Στα Βραχνέικα της Πάτρας και την Ακράτα οι λουόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες  αναγκάστηκαν να βγουν άρον άρον από τη θάλασσα όταν έγινε ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα. Οι πιο τολμηροί κατά το συνήθειο των τελευταίων εβδομάδων, επιχείρησαν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση βγάζοντας με απόχες τις τσούχτρες από τη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η ένταξη της ευρύτερης περιοχής του κορινθιακού κόλπου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι τσούχτρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες εμφανίζονται κάθε 8 με 12 χρόνια. Η πληθυσμιακή έκρηξη των μεδουσών αποτελεί οικολογικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται ταυτόχρονα με την κλιματική αλλαγή, τη θερμοκρασία των θαλασσών και τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά και την υπερ-αλίευση και τη θαλάσσια ρύπανση.

Το φαινόμενο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή του Κορινθιακού κυρίως, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button