ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Λεκάνες τουαλέτας: 3 σημεία προσοχής πριν αγοράσετε

Δείτε τρία πολύ σημαντικά σημεία προσοχής, που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε λεκάνη τουαλέτας, για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 Λεκάνες τουαλέτας: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά

Το σπίτι μας είναι μια επένδυση. Αξίζει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σχετικές αγορές ή ανακαινίσεις.

Πόσο μάλλον όταν αυτό που αγοράζουμε, δεν είναι κάτι που μπορούμε να αντικαταστήσουμε απ’ τη μια μέρα στην άλλη.

Όταν λοιπόν επιλέγουμε είδη υγιεινής, πρέπει να δίνουμε σημασία στις κατάλληλες λεπτομέρειες, ώστε να επιλέξουμε τα καλύτερα για εμάς και τον χώρο μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε, τρία σημαντικά πράγματα, που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν αγοράσετε λεκάνη για το μπάνιο ή την τουαλέτα σας.

 Τον τύπο της λεκάνης

Οι λεκάνες έχουν διαφορετικούς τύπους με πλεονεκτήματα και design. Πρέπει λοιπόν σίγουρα, να προσέξετε τον τύπο της λεκάνης που θα αγοράσετε.

Οι κύριοι που συναντάμε είναι:

  • Λεκάνες με καζανάκι: Είναι ίσως οι πιο συνηθισμένες λεκάνες και σίγουρα τις έχετε συναντήσει σε πολλά άλλα σπίτια αλλά και μαγαζιά.Το βασικό τους πλεονέκτημα, είναι ότι η επιδιόρθωσή τους, σε περίπτωση προβλήματος, είναι πολύ εύκολη.
  • Κρεμαστές λεκάνες: Οι λεκάνες αυτές, τοποθετούνται στον τοίχο και έτσι, δεν ακουμπούν στο πάτωμα. Αν επιλέξετε τέτοιο τύπο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί και ένα καζανάκι, εντοιχιζόμενο ή εξωτερικό.Κύρια πλεονεκτήματα, ο εύκολος καθαρισμός και η εξοικονόμηση χώρου, λόγω του σχεδιασμού τους. θα μπορούσαμε επίσης να πούμε, ότι το design τους, είναι ιδανικό για μπάνια που στοχεύουν σε μια πιο μοντέρνα αισθητική.
  • Λεκάνες δαπέδου: Αυτός ο τύπος λεκάνης, χρησιμοποιείται συχνά σε μικρούς χώρους και το καζανάκι τους, βρίσκεται πιο ψηλα απ’ τη λεκάνη και συνδέεται μαζί της με έναν εξωτερικό σωλήνα. Όπως και με τις κρεμαστές έτσι κι εδώ, θα χρειαστείτε και ένα καζανάκι ξεχωριστά.

Την απόστασή της απ΄ τον τοίχο

Οι λεκάνες τουαλέτας, χωρίζονται σε back to wall και close to wall.

Οι πρώτες, είναι όσες βρίσκονται κολλημένες στον τοίχο, δηλαδή δεν υπάρχει κενό μεταξύ τους και του τοίχου. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην φαίνεται καμία σωλήνωση.

Στις close to wall απ’ την άλλη, υπάρχει ένα κενό μεταξύ αυτών και του τοίχου, για τους σωλήνες της αποχέτευσης.

Και μιας και αναφέρουμε για αποχέτευση:

Αν η αποχέτευση του μπάνιου σας βρίσκεται στο πάτωμα, κοιτάξτε για κατωστόμιες λεκάνες. Ενώ, αν είναι στον τοίχο, για πισωστόμιες.

Οι back to wall, θεωρούνται επίσης και ευκολότερες στο καθάρισμα, λόγω του ότι δεν υπάρχει κενό μεταξύ τους και του τοίχου. Επίσης, χρησιμοποιούνται συχνά σε μικρότερα μπάνια.

Σχέδιο και μέγεθος

Ο τύπος της λεκάνης που θα αγοράσετε, επηρεάζει και το πόσο χώρο θα πιάνει στο μπάνιο σας.

Όπως είπαμε και πιο πριν, οι κρεμαστές και οι δαπέδου, συχνά είναι καταλληλότερες για μικρότερους χώρους. Όπως επίσης και οι λεκάνες back to wall, καθώς δεν αφήνουν κενό για σωλήνες.

Πέρα όμως από αυτά, η άνεση έχει να κάνει και με εσάς.

Δείτε δηλαδή αν σας βολεύει το συγκεκριμένο σχέδιο και αν θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στον δικό σας χώρο.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε αν θα μπορείτε να κινείστε με άνεση στο μπάνιο σας, ή να το καθαρίσετε εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε, να νιώθετε άνετα στον χώρο του μπάνιου σας και στη χρήση των ειδών υγιεινής που επιλέγετε.

Θέλετε να βρείτε εύκολα ή άμεσα τα κατάλληλα είδη για το μπάνιο σας;

Ανακαλύψτε είδη υγιεινής για κάθε κάθε ανάγκη, μέσα απ΄τον κατάλογο της Youbath και δημιουργήστε το ιδανικότερο μπάνιο για εσάς και το σπίτι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button