Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οπλοστάσιο και αρχαία σε σπίτι στην Λευκάδα

Μαζί με την συλλογή όπλων, διατηρούσε στη Λευκάδα και μια «έκθεση» από αρχαία και θρησκευτικά αντικείμενα.

Ένα στρατό θα μπορούσε να εξοπλίσει με το οπλοστάσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε στο σπίτι του στη Λευκάδα ένας 54χρονος Έλληνας! Μαζί με την συλλογή όπλων, διατηρούσε και μια «έκθεση» από αρχαία και θρησκευτικά αντικείμενα!


Ο 54χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην κατοικία του με την συμμετοχή ειδικής αρχαιολόγου. Εκεί, βρέθηκε το οπλοστάσιο που αποτελούσαν ένα λειτουργικό στρατιωτικό οπλοπολυβόλο τύπου μυδραλίου μαζί με τρίποδο στήριξης, 117 χρησιμοποιημένοι κάλυκες από πολεμικά φυσίγγια, ένα λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο, ένα λειόκανο μονόκανο, δύο όλμοι, δύο περίστροφα παλαιού τύπου, μια κάνη από πολεμικό τυφέκιο, δέκα ξιφολόγχες με έξι θήκες, ένα σπαθί, οκτώ μαχαίρια, αλλά και ένα όπλο φωτοβολίδων, δύο καπνογόνα και 19 φωτοβολίδες διαφόρων τύπων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν ακόμη ένας πήλινος λύχνος των Κλασικών Ελληνιστικών χρόνων, ένα πήλινο αγγείο της ίδιας εποχής του οποίου σώζεται το κωνικό σώμα και λείπουν ο λαιμός, το στόμιο και η λαβή, τρία πήλινα σφονδύλια και υφαντικά βάρη, ένα μικρό δισκοειδές άβαφο πήλινο πώμα, 18 χάλκινα νομίσματα των Κλασικών Ελληνιστικών χρόνων, τρία νομίσματα των Οθωμανικών και δύο των Βυζαντινών χρόνων, ένα νόμισμα SOLDINI 2½ , επτά νομίσματα Ενετοκρατίας, οκτώ νομίσματα του Ιονικού Κράτους, 15 διάφορα άλλα νομίσματα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν θρησκευτικά είδη, όπως ένα Δισκάριο από κράμα χαλκού το οποίο φέρει ανάγλυφες παραστάσεις, μία ξύλινη εικόνα με ζωγραφική παράσταση τριών Αγίων πιθανόν από τα τέλη του 18ου με μέσα 19ου αιώνα, ένα δερματόδετο χειροποίητο εκκλησιαστικό βιβλίο, τρία ολόκληρα κεραμικά εφυαλωμένα πινάκια και τρία) όστρακα αντίστοιχων πινακίων Μεταβυζαντινών χρόνων.

Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νομοθεσιών περί όπλων, περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ειδών πυροτεχνίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχε πουλήσει όπλα ή πολύτιμες αρχαιότητες.

Μάνος Τσαγκαράκης

protothema.gr

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button