Υγεία-Ομορφιά

Laser μυωπίας – Απαλλαγείτε από φακούς και γυαλιά σε λίγα μόλις λεπτά!

Τα laser ματιών φυσικά δεν σχετίζονται και δεν θεραπεύουν μόνο την μυωπία αλλά και πολλές άλλες διαταραχές του οφθαλμού, όπως είναι η υπερμετρωπία, η πρεσβυωπία, ο αστιγματισμός.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν το πολυπόθητο laser μυωπίας, όχι για την απλή απαλλαγή τους από τα ενοχλητικά γυαλιά, αλλά γιατί δεν δύναται πλέον να φορούν γυαλιά ή φακούς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και lifestyle. Επαγγελματίες αθλητές, ασθενείς με μεγάλη διαφορά βαθμών στα δύο μάτια που αισθάνονται συνεχόμενη ζάλη με τη χρήση γυαλιών και το συχνότερο πλέον είναι οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των χρόνων κάποιου είδους δυσανεξία στους φακούς επαφής.


Για να υποβληθεί κάποιος σε laser ματιών, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτον θα πρέπει να είναι άνω των 18 ώστε να έχει τελειοποιηθεί η μυωπία ή όποιο διαθλαστικό σφάλμα έχουν, να φοράνε σταθερά γυαλιά με τους ίδιους βαθμούς για τουλάχιστον δύο έτη, να μην πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα το οποίο δεν είναι ομαλοποιημένο και ρυθμισμένο (π.χ. αρρύθμιστο σάκχαρο), να μην πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο το οποίο προκαλεί σοβαρή ξηροφθαλμία. Όσον αφορά τις παθήσεις των ματιών δεν πρέπει να έχουν καταρράκτη και γλαύκωμα.

Επιλέγεται μία εκ των δύο γνωστών μεθόδων διόρθωσης της μυωπίας. Η πρώτη είναι λιγότερη επεμβατική με το laser να επεμβαίνει κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια του κερατοειδούς. Τις δύο πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση υπάρχει ενόχληση και ήπιος πόνος. Η ενόχληση αυτή υποχωρεί με τα κατάλληλα αναλγητικά. Μετά από λίγες εβδομάδες, το άτομο θα βλέπει ολοένα και καλύτερα μέχρι να φτάσει στο βέλτιστο επίπεδο.

Με την πιο επεμβατική μέθοδο χρησιμοποιούνται δύο λέιζερ, όπου το ένα τέμνει τον κερατοειδή, με το laser να διορθώνει κάτω από το λεγόμενο καπάκι τους φακούς της μυωπίας. Ο ασθενής μετά από μία ημέρα βλέπει πολύ καλύτερα απ’ ότι θα έβλεπε με την άλλη μέθοδο και είναι προτιμητέα σε περιπτώσεις σοβαρής μυωπίας.

Χειρουργός οφθαλμίατρος Κωνσταντίνος Κάλτσος

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button