PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αν ο Κυριακόπουλος γίνει διοικητής του Νοσοκομείου…

Βασικά, φίλε αναγνώστη, το πρόβλημα με τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Αγρινίου-Μεσολογγίου είναι πως μοιάζουν με το Άγιο Δισκοπότηρο της δημόσιας διοίκησης στην περιοχή. Ειδικά το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι η «επιχείρηση» με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Αιτωλοακαρνανία, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι δουλειά απαιτεί, τι γνώσεις και τι ευθύνες έχει.

Για πολλά χρόνια αυτό δεν το είχαν καταλάβει ούτε εκείνοι που κυβερνούσαν άλλοτε, ούτε εκείνοι που ήταν στα κάγκελα, στις ρούγες κα τα στενά ζητώντας την ανατροπή των πάντων. Τώρα βλέπω ότι η ΠΟΕΔΗΝ εγείρει θέμα, το Εργατικό Κέντρο θα κάνει κι αυτό κινητοποίηση και η ζωή συνεχίζεται. Γιατί και πως, είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά χοντρικά μπορούμε να πούμε ότι πλησιάζουν εκλογές-όλων των ειδών-και πάνω στο νοσοκομείο θα επιχειρηθεί να χτιστούν και πάλι καριέρες.

Όλοι ξέρουν ότι η Παθολογική έχει  θέμα, οι ΕΔΕ έπρεπε να τρέχουν με άλλη ταχύτητα, ο μαγνητικός αναζητεί χειριστή κλπ. Αλλά σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο λειτουργεί με τα προβλήματά του και δεν καταλαβαίνω η διαμαρτυρία για την… εντατικοποίηση της εργασίας σε τι αποσκοπεί.

Δεν βγαίνουν οι βάρδιες των γιατρών; Κάνουν κινήσεις, έγγραφα, αιτήματα με την ΥΠΕ και μετά με το Υπουργείο. Είναι τόσο δραματική η κατάσταση; Δεν τους ακούει κανείς; Μην τρελαθούμε. Κάτι τέτοια λεγόταν και παλιά και αποδείχτηκε ότι είχαν περισταλεί οι δαπάνες αναγκαστικά και απλά κάποιοι κοπανιόταν για να αναλάβουν νωρίτερα. Ανθρώπινο μέχρι ενός σημείου, γιατί μετά είχε έναν αποκλεισμό κάθε δεύτερη μέρα.

Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι σήμερα ότι δεν γίνεται προσπάθειες;  Καλά, η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κάπου υπερβάλει γιατί λέει ότι αν θες κάποιο χειρουργείο ρουτίνας το κάνεις άνετα στο νοσοκομείο και δεν πας αλλού, πράγμα που σηκώνει πολλή κουβέντα.

Αλλά σε τι θα ωφελήσουν οι κινητοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος από την διοίκηση και τους εργαζόμενους που δεν θέλει να γίνεται η δουλειά; Οι αγώνες θα ανεβάσουν το μπάτζετ και τα λεφτά από το κράτος; Θα φέρουν γιατρούς; Μα γιατροί ήρθαν και πάλι δεν είναι αρκετοί, διότι το μυστικό είναι σε έναν τέτοιο οργανισμό να έρχονται γιατροί με κίνητρο και να κάνουν επεμβάσεις και από άλλες περιοχές! Η υποδομή υπάρχει και περισσεύει. Αλλά τότε θα γίνει «εμπόριο η Υγεία», ε; Άσε που θα… εντατικοποιηθεί η εργασία… Και πως θα καλυφθούν θέσεις και εφημερίες;

Φαύλος κύκλος και κυριαρχία του παραλογισμού. Σαν εκείνο το μέτρο με το 5ευρο της εισαγωγής(προσοχή: μόνη για εισαγωγή)για όποιον έχει. Δεν μας το αποτίμησε κανείς αν απέδιδε κι αν απέτρεπε τα νοσοκομεία να γίνονται κέντρα διερχόμενων. Τώρα ποτ το σκέφτομαι, να γινόταν κινητοποιήσεις για την βία στα νοσοκομεία μας και για το πώς την έχουν δει κάποιοι μάγκες,  να το καταλάβω. Αλλά μπα…

Οπότε,  ας το διασκεδάσουμε: αν και ξόδεψε η στήλη όλο τον χώρο σε άλλο ζήτημα πρέπει να επικεντρώσει στον τίτλο. Κατέθεσε πλήρη φάκελο για διοικητής ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ήταν 3 χρόνια στην διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ως αναπληρωτής διοικητής και είχε τοποθετηθεί επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε και ένα χρόνο με ΣΥΡΙΖΑ. Τσακώθηκε με όποιον είχε δυο μάτια και μια μύτη.

Αν αναδειχθεί ο επόμενος διοικητής θα πρόκειται  για την μέγιστη τρολιά στα τοπικά πράγματα και η στήλη δεσμεύεται πως -αν συμβεί κάτι τέτοιο- θα ψηφίζει το κυβερνών κόμμα για πάντα, έτσι για την αλητεία και την διασκέδαση.

 

η συντακτική ιάσιμη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button