Ροή Ειδήσεων

Δίωρος αποκλεισμός στην Ιόνια Οδό από Αμφιλοχία έως Κομπότι την Πέμπτη

epi-kykloforiakes-rythmiseis
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (χ/θ 106+197) έως και τον ημικόμβο Κομποτίου (χ/θ 130+513), αποφάσισε ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Παναγιώτης Πετσίνης, για την πραγματοποίηση εργασιών κατασκευής δικτύου μέσης τάσης στη Γέφυρα Μενιδίου (Χ/Θ 123+500) από την ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα:

Τον προσωρινό αποκλεισμό του Αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (χ/θ 106+197) μέχρι τον ημικόμβο Κομποτίου (χ/θ 130+513) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του ημικόμβου Κομποτίου (χ/θ 130+513) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο, με παράλληλη εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας των εργασιών τα ανωτέρω τμήματα θα δίδονται εκ νέου στην κυκλοφορία.

Την ημέρα εκτέλεσης των εργασιών, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση, σε συνδυασμό με την απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Α.Τ. Αμφιλοχίας ή του νόμιμου αναπληρωτή του.

Η απόφαση έχει ισχύ από την δημοσίευσή της, την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», ενώ η λήψη των επιβαλλομένων μέτρων έχει ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Οδού:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αμφιλοχίας έως τον Α/Κ Άρτας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, από τις 09:00 έως τις 11:00, θα ισχύσει  ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα στο εν λόγω τμήμα, ενώ θα ισχύει και πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου Κομποτίου, με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αμφιλοχίας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Άρτας. Αντίστοιχα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Άρτας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αμφιλοχίας.

Τέλος να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ανασταλεί η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Άρτας.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button