ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Κριτική στη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου από μέλος του ΔΣ

Κριτική στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ασκεί μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με την παράταξη Εμπορική Συλλογική Κίνηση και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Κώστας Γιαννόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Σύλλογο και για τις συναντήσεις με τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου.

Η ανακοίνωση:

“Αναγκαία ενημέρωση προς τα μέλη του Ε.Σ.Α. και όχι μόνο

Πρόλογος: Το συγκεκριμένο κείμενο βγαίνει στη δημοσιότητα μετά τη μεθοδική,προσχεδιασμένη και ανήθικη προσωπική επίθεση που δέχτηκα στο Δ.Σ. στις 14/10/20 από πρόεδρο και γραμματέα( Κωστίκογλου – Γιοπάνο).

Σε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση του λόγου μου ο Γραμματέας έδωσε τη δική του ερμηνεία και με πρόσβαλλε επί προσωπικού.Ο Πρόεδρος που κώφευσε στις προσβολές και τις φωνές του ακόλουθού του, ενοχλήθηκε από τον τόνο της φωνής μου, στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ των λόγων μου εγκαλούσε εμένα στην τάξη. Θυμήθηκε ύστερα ότι δεν τον στηρίζω, μου αφαίρεσε το λόγο την επόμενη φορά που πήγα να μιλήσω (δημοκρατικά πάντα) και συνέχισε το συμβούλιο σαν να μην έγινε τίποτα. Επέλεξα να μην αποχωρήσω από τη φαρσοκωμωδία τους και να παραμείνω σιωπηλός μέχρι το τέλος, μιας και τους ενοχλεί τόσο πολύ η διαφορετική άποψη. Αλλά μάλλον σιώπησα αρκετά…

Ως μέλος του Δ.Σ. σεβόμενος την προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού μας,να ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας για όλα όσα ξέρουμε, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω σήμερα μαζί σας δηλώνοντας κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι:

Τα email που λαμβάνεται σχεδόν καθημερινά ως δελτία τύπου και ενημερώσεις είναι στην πλειοψηφία τους ενέργειες ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ, ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ, γεμάτες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως έχει.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά τη συγκρότηση σε σώμα, απαιτήσαμε να ενημερωνόμαστε έγκαιρα για οποιαδήποτε συνάντηση προγραμματιστεί με τους φορείς της πόλης και να έχουμε το δικαίωμα να παρευρεθούμε σε όποια κρίνουμε επιτακτική την παρουσία μας. Ο πρόεδρος το δεσμεύτηκε προσωπικά και αντ’ αυτού μαθαίνουμε από δεξιά και αριστερά ότι αντιπροσωπεία του πλειοψηφόντος και ΜΟΝΟ αυτού συνδυασμού στο Δ.Σ. συναντήθηκε με Διευθυντές Τραπεζών,με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ακαρνανίας, το Δ/τη της Τροχαίας, Δημοτική Αστυνομία και το Δ/τη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τι να φοβούνται άραγε και να μη μας κάλεσαν καν σε αυτές τις συναντήσεις;

Το συμπέρασμα που βγάζουμε από τις συναντήσεις στις οποίες έχουμε παρευρεθεί, είναι ότι τρέμουν μήπως τους χαλάσουμε το ανάλαφρο κλίμα που επιζητάνε στις συναντήσεις τους καιτους εκθέσουμε με την υπεύθυνη στάση που κρατάμε. Ή μήπως φοβούνται μην αποκαλύψουμε στα μέλη μας τι συμβαίνει πραγματικά πίσω από τις κλειστές πόρτες;

Ενημερώνω για τα πρακτικά ότι στις συναντήσεις με τους Φορείς της πόλης είχαμε ζητήσει, επιμείνει και απαιτήσει στο Δ.Σ. να μην πάμε χύμα, χωρίς θεματολογία, χωρίς προτάσεις, χωρίς αιτήματα. Μας αγνόησαν και μας περιφρόνησαν. Το «ΕΝΩΜΕΝΟ» Εμπόριο ήθελε να πάμε χαλαρά και εθιμικά.

Αποτέλεσμα αυτού να πηγαίνουμε στο Δήμαρχο ανάλαφρα, να ακούμε τον Πρόεδρό μαςσεβόμενοι το θεσμικό του ρόλο,προσεκτικά και υπομονετικά να αραδιάζει και να ανακυκλώνει διαρκώς λέξεις όπως: Στήριξη αγοράς, επιμελητηριακή του θητεία, ουρές τραπεζών στα πεζοδρόμια, χαρτόκουτα, παρεμπόριο, λαϊκές αγορές, πυρασφάλεια, κατασκευή δημοσίων ουρητηρίων κ.α.…Όλα αυτά χωρίς καν να μπαίνουν σε ορθολογικές προτάσεις με ρήματα, με νόημα, με αρχή μέση και τέλος.

Όταν μας δόθηκε η «τιμή» από τον Πρόεδρο κ. Κωστίκογλου να τοποθετηθούμε και εμείς σαν «παιδιά»των 2 άλλων συνδυασμών προσπαθήσαμε με τη σειρά μας να βάλουμε θέματα ουσιαστικά και κρίσιμα κατά την άποψή μας, ζητώντας από το Δήμαρχο απαντήσεις και δεσμεύσεις όπως:διατήρηση του εμπορικού χαρακτήρα των προς πεζοδρόμηση δρόμων, απαλλαγή μας από δημοτικά τέλη λόγω υγειονομικής κρίσης, εύρυθμη λειτουργία Νοσοκομείου και σχολείων εν μέσω πανδημίας. Στο λίγο χρόνο που μας δόθηκε, ο Γραμματέας του συλλόγου κ. Γιοπάνος επενέβαινε και μας ζητούσε ανά ερώτημά μας να τελειώνουμε για να μην κουράζουμε και καθυστερούμε άλλο το Δήμαρχο. Η τακτική αυτή δε μας επέτρεψε να τοποθετηθούμε σε ζητήματα όπως: αδέσποτα, βουλωμένα φρεάτια, τσαλακωμένα πεζοδρόμια, ευρύτερο κυκλοφοριακό, πενιχρός ηλεκτροφωτισμός σε κεντρικούς δρόμους, αστικήανάπλαση,πάρκο και άλλα πολλά που για εμάς είναι πολύ σημαντικότερα από τα δημόσια ουρητήρια…

Κάπως έτσι και με μια αναμνηστική φωτογραφία στην οποία επιλέξαμε να μη μπούμε, τελείωσε η συνάντηση με το Δήμαρχο ο οποίος παρόλο που «ΕΜΕΙΣ;;» πήγαμε στη συνάντηση χαλαρά και εθιμοτυπικά απαίτησε από εμάς 2 μόνο πραγματάκια:

1) Όχι χαρτόκουτα έξω από κάδους, όχι καφάσια στις θέσεις parking, όχι εμπορεύματα στα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά μας.

2) Να ξανασκεφτούμε οπωσδήποτε το θερινό πενθήμερο γιατί ερημώνουμε την πόλη «ΟΛΟ;;» το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας θέλω να σας πω ότι δεν ήταν τόσο ρόδινη και εποικοδομητική όσο παρουσιάζεται στην ενημέρωση που λάβατε από το «Ενωμένο» Εμπόριο και βαφτίστηκε και πάλι ενημέρωση από το Δ.Σ. (άσχετα αν είχαμε να συνεδριάσουμε από 16/09). Μετά το ευχολόγιο του Προέδρου μας κ. Κωστίκογλου για αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων μας και την αναπόλησή του στην επιμελητηριακή του θητεία, ακούσαμε προσεκτικά την τοποθέτηση του μέλους της Διοικητικής Επιτροπής κ. Χολέβα ο οποίος εν ολίγοις είπε: Το θερινό πενθήμερο είναι απαράδεκτο, να αλλάξει οπωσδήποτε. Αν θέλουμε να ξεκουραστούμε να αφήνουμε τους υπαλλήλους στο πόδι μας, όπως κάνει κ αυτός για να πάει στο εξοχικό του τα Σάββατα. Ακόμη μας πρότεινε για να επιβιώσουμε έναντι του ανταγωνισμού να δουλεύουμε και Κυριακές και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα αν χρειαστεί. Μετά λοιπόν από αυτή την πατρική και στοργική τοποθέτηση ο Πρόεδρός μας περιχαρής και χαμογελαστός του είπε: Νίκο θα χαρούμε πολύ να σε δούμε στη Γενική Συνέλευση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή για το Σύλλογο μας, όποτε μας επιτραπεί από τον κορονοιό να την πραγματοποιήσουμε και να σε ακούσουμε και εκεί (άσχετα αν ο κ. Χολέβας δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας και είναι τα παιδιά του).

Τέλος το Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες και επαφίεται εντελώς επιφανειακά στο πρόβλημα της ρευστότητας, δεν καταγράφει σε καμία περίπτωση τη δική μας λογική (ως Συνδυασμός) πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το θεωρήσαμε ανάλαφρο, ασαφές και ασόβαρο για να το υπερψηφίσουμε στο χαλασμένο τηλέφωνο που παίζουμε με διαμεσολαβητή τη Γραμματέα του Συλλόγου μας και που τείνει να υποκαταστήσει τα διοικητικά συμβούλια.

Υ.Γ.1: Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στη συνάντηση με το Δήμαρχο υπεστήκαμε συνδικαλιστική διάκριση, όντας ο μοναδικός συνδυασμός που εκπροσωπήθηκε υποχρεωτικά με ποσοστό 33% (1/3) κατόπιν εντολής του Γραμματέα μας κ. Γιοπάνου με την πρόφαση του covid-19.Προς έκπληξη μας λίγο πριν τη συνάντηση διαπιστώσαμε ότι το «Ενωμένο» Εμπόριο θα παρευρεθεί με 100% (5/5) και η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με 100% (1/1).

Υ.Γ.2: Αναρωτηθείτε γιατί άραγε αποσιωπούν στις ανακοινώσεις τους τις δηλώσεις του Δημάρχου ή του μέλους της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και τα παρουσιάζουν όλα ωραιοποιημένα. Δυστυχώς δε ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Υ.Γ.3: Αν το προεδρείο νομίζει ότι με αυτές τις τακτικές θα φιμώσει την άλλη άποψη και θα βγει κερδισμένο μακροπρόθεσμα είναι βαθιά νυχτωμένο

Γράφει ο Κώστας Γιαννόπουλος,

Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button