ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Κρίσιμη συνάντηση Κ. Γαβρόγλου-Κοσμητόρων Παν. Πατρών για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί και το οριστικό Σχέδιο συγχώνευσης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου,

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση των Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , παρουσία της Πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου, η οποία ορίστηκε για αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Στη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια , μεταξύ των δύο πλευρών, επαναπροσδιορισμού επί του Σχεδίου συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, το οποίο δημοσίευσε κατ αποκλειστικότητα το esos.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί και το οριστικό Σχέδιο συγχώνευσης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, δεδομένου ότι η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ζήτησε να ενταχθεί σ αυτή τη συγχώνευση, με έδρα της Πάτρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου διατυπώθηκαν από συγκλητικούς διαφωνίες σε σημεία του Σχεδίου του υπουργού Παιδείας, το οποίο προβλέπει τα εξής:

Α. Ιδρυση Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (1 Τμήμα) Έδρα:Πάτρα -Λειτουργία κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Β. Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα.

Γ. Τα 28 τμήματα στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.

Το ζήτημα της “συγχώνευσης” απασχόλησε την Τρίτη τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών στη συνεδρίαση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για το σχέδιο του υπουργού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button