ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Κουρουμπλής: “Αρκετά πια με αυτήν την τριβή ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα”

Πριν "προλάβει" να μπει στη βουλή, διαφοροποιείται με αφορμή την αντιπαραθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την Χρυσή Αυγή

Για “κατήφορο” κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. μετά την πρόσφατη απόφαση του εκλογοδικείου) Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας έτσι την σκληρή αντιπαραθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την δικαστική κρίση και καταδίκη της Χρύσης Αυγής.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για “εικόνα μικροπολιτικού ανταγωνισμού”, καλώντας τα δυο κόμματα να απαγκιστρωθούν από αυτήν και να βρουν άλλα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, καλεί τους ηγέτες των δυο κομμάτων να παρέμβουν, ώστε “να σταματήσει ο κατήφορος”.

Γράφει συγκεκριμένα στο προφίλ του στο facebook:

Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική αντιπαράθεση παίρνει τη μορφή παιγνίου μηδενικού αθροίσματος. Η πολιτική όμως δεν μπορεί ούτε και πρέπει να εξελίσσεται με αυτή τη μορφή. Η πολιτική πρέπει να ασκείται υπέρ του λαού, και για την προστασία της κοινωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ευρύτατο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμα – ακόμα και στα εθνικά θέματα, όπου μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά και δημοκρατικά, με το όφελος να μην είναι κομματικό, αλλά να είναι εθνικό.

Οι πολιτικοί οφείλουν πλέον να απαγκιστρωθούν από τη λογική των τελευταίων ημερών, ότι το καλό του ενός είναι το κακό του άλλου. Αρκετά πια με αυτήν την τριβή ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Η αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον για τις προθέσεις και τη στάση απέναντι στο καταδικασμένο, και δικαστικά πλέον, εγκληματικό μόρφωμα των νεοναζί, δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας. Είναι εικόνα μικροπολιτικού ανταγωνισμού.

Σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία είναι τώρα η ώρα των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων: Να παρέμβουν αμοιβαία για να σταματήσει ο κατήφορος, αυτής της ατελέσφορης για την κοινωνία δημόσιας τριβής. Σε μια ώριμη κοινωνία που πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν μπορεί να υπάρχει μέτρο στο πόσο πατριώτες και δημοκράτες είμαστε“.

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button