Με κέφι και πολυκοσμία τα Κούλουμα στη λίμνη Στράτου (φωτο)

Ο καλός καιρός είναι φέτος σύμμαχος για τα παραδοσιακά Κούλουμα. Την πρώτη μέρα της Σαρακοστής ,πολλοί Αγρινιώτες επέλεξαν να την περάσουν στο τουριστικό περίπτερο, στην τεχνητή λίμνη Στράτου της γέφυρας Αχελώου.

Η μουσική ο χορός και το κέφι κάνουν ιδιαίτερα γιορτινή την ατμόσφαιρα.


Παράλληλα, πολλοί επιχειρούν να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους, όπως το έθιμο προστάζει.

Να σημειωθεί η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων από τις Δ.Ε. Στράτου και Νεάπολης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψηφίους.

Σε ανακοίνωσή του δήμου Αγρινίου, αναφέρεται σχετικά:

Με μεγάλη συμμετοχή οι Αγρινιώτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου για να γιορτάσει τα παραδοσιακά κούλουμα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το τουριστικό περίπτερο της τεχνητής λίμνης Στράτου, τα Αμπάρια Τριχωνίδας και τοκάστρο Παραβόλας όπου αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες: «Χρόνια πολλά σε όλους. Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή γιατί σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο για την ζωή μας. Ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή, η οποία μας προετοιμάζει για την σωματική και την πνευματική μας κάθαρση. Είναι ταυτόχρονα μια ημέρα γιορτής. Ο καλός καιρός μας επέτρεψε να γιορτάσουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ευχαριστώ όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινωνίες για την επιμέλεια των εκδηλώσεω . Αυτή είναι η παράδοσή μας και την τιμούμε. Εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία και χαρά σε όλους τους Αγρινιώτες».

Το μήνυμα του κ. Παπαναστασίου στο facebook: “Όλοι μαζί,μικροί και μεγάλοι , γίναμε μια παρέα και γιορτάζουμε με σαρακοστιανά εδέσματα και πολύ κέφι. Αυτή είναι η παράδοσή μας και την τιμούμε σε όλο τον Δήμο. Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους τους Αγρινιώτες.”

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αχελώος κούλουμα Λίμνη Στράτου