Lifestyle & People

Κοτόπουλο γλυκοπικάντικο

kotopouloΥλικά για 2-3 άτομα

500γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη

2 -3 κ.σ. σταφίδα μαύρη

2 κ.σ. πετιμέζι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 ξυλάκι κανέλα

1-2 κ.γ. μπούκοβο

50μλ λευκό κρασί

1 κύβος λαχανικών

Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , βούτυρο , μαιντανός ψιλοκομμένος , τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε ξεχωριστό τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και το κρατάμε στην άκρη . Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει το πετιμέζι και τη μουστάρδα . Ανακατέυουμε προσθέτουμε το κοτόπουλο τις σταφίδες την κανέλα το μπούκοβο αλατίζουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο τον κύβο και ζεστό νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο . Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-30λ περίπου να μαλακώσει το κρέας . Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο δοκιμάζουμε από αλάτι διορθώνουμε προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και έχουμε διάφορες επιλογές . Το βγάζουμε και στο ζουμί του (προσθέτωντας αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό) βράζουμε κριθαράκι , ρύζι η ένα κοφτό ζυμαρικό επαναφέροντας στο σερβίρισμα και το κοτόπουλο . Μπορούμε να αφήσουμε μόνο του το ζουμί να το πήξουμε βράζοντας το λίγη ώρα μόνο του και να το χρησιμοποιείσουμε σαν σάλτσα για σπαγγέτι μάζι με το κοτόπουλο πάντα . Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας στο σερβίρισμα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button