ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κώστας Λύρος για 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των θυσιών των προγόνων μας»

Μήνυμα Δημάρχου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για την 25η Μαρτίου:

«Δυο αιώνες και πλέον μετά από την Ελληνική Επανάσταση και τον ξεσηκωμό του Έθνους, η ανθρωπότητα εξακολουθεί να εξυμνεί, να παραδειγματίζεται και να εξαίρει τη γενναιότητα ενός λαού, ο οποίος διεκδικώντας την ελευθερία του και την αναδημιουργία εθνικής εστίας, αντιτάχθηκε και κατάφερε να επιβληθεί σε μια πανίσχυρη απολυταρχική αυτοκρατορία που καταδυνάστευε τον πολύπαθο αυτό τόπο.


Ο ελληνικός ξεσηκωμός αποτέλεσε ένα από τα γεγονότα που έφερε κοντά τα ευρωπαϊκά έθνη, άνθρωποι απ’ όλες τις γωνίες της Ευρώπης συνασπίστηκαν και έπεσαν προς υπεράσπιση ανωτέρων, πανανθρώπινων και υπερεθνικών ιδανικών και αξιών άμεσα συνδεδεμένα με την αυτοδιάθεση, την ελευθερία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση δημιουργώντας έτσι και το κίνημα του Φιλελληνισμού. Δίνοντας ελπίδα σε όλους τους υπόδουλους λαούς.

Η επανάσταση ενέπνευσε λαούς, ηγέτες και κορυφαίες προσωπικότητες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι κινητοποιώντας τους να διεκδικήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους αποτινάσσοντας κάθε ξενικό ζυγό ή ολοκληρωτικό καθεστώς.

Συνάμα την ίδια μέρα με την Επέτειο της Έναρξης της επανάστασης εμείς οι Ορθόδοξοι εορτάζουμε και την μεγάλη Θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση μας με τον αγώνα, την πνευματική και την εθνική μας ανάταση.

Με πυξίδα τον αγώνα για την ελευθερία και με πίστη στην Παναγιά μας, οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των θυσιών των προγόνων μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση των ατομικών και των κοινωνικών ελευθεριών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button