ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Κώστας Λύρος: Εξαίρεση από τα διόδια κατοίκων του Μεσολογγίου και τροποποίηση των δρομολίων του ΚΤΕΛ

Εως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά Ε.Ο.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ζητά με επιστολές του προς αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας να εξαιρεθούν από τα διόδια της Ιόνιας οδού οι κάτοικοι του Δήμου Μεσολογγίου αλλά και όσοι εργαζόμενοι Αιτωλοακαρνάνες μετακινούνται μέσω της Ιόνιας Οδού και να υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ της διαδρομής Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ευηνοχώρι-Ναύπακτος-Πάτρα

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Λύρος «μετά την πρόσφατη κακοκαιρία η παλαιά Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ευήνου, έχει διακοπεί με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να είναι απροσπέλαστο και πλέον η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο μέσω της Ιόνιας Οδού».

Επιπροσθέτως σημειώνει ότι «ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης αφού οι δημότες , σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος αυτό των διοδίων και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν χάσει και τις περιουσίες τους, λόγω της κακοκαιρίας»

Επίσης ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος απέστειλε την Τρίτη 14/12/2021, επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, με την οποία ζητά να υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων της διαδρομής Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ευηνοχώρι-Ναύπακτος-Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, με την πρόσφατη κακοκαιρία η παλαιά Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ευήνου έχει διακοπεί και πλέον δεν εκτελούνται τα δρομολόγια, όπως παλαιότερα
Η αλλαγή της διαδρομής του συγκεκριμένου δρομολογίου δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους του Ευνηνοχωρίου, όπως και άλλων περιοχών, Άγιος Γεώργιος, Κουδούνι, Κουτσοχέρι κτλ. οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς όπως και σε Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας ή της Αχαΐας.
Με την επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά να υπάρξει άμεσα μέριμνα , μέσω του ΚΤΕΛ, των επιβατών που θέλουν να μεταβούν από και προς το Ευηνοχώρι και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να παύσει η ταλαιπωρία τους.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button