ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Κώστας Καραγκούνης: Πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα

«Χάσιμο χρόνου δεν πρέπει να έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν θα έχει», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, στο ΑΜΠΕ για τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Προφανώς, οι πολίτες πάντα δείχνουν μία ανοχή στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι για εμάς το στοίχημα είναι ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα και ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής», ανέφερε ο βουλευτής.


«Ζητήσαμε από τους πολίτες μία ισχυρή εντολή για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα σε πάρα πολλούς τομείς και αυτή η εντολή δόθηκε από τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον λυμένα τα χέρια του να προχωρήσει στις πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και κυρίως να αλλάξει την εικόνα στην οικονομία, στις επενδύσεις, στη δυνατότητα που έχουμε να δημιουργήσουμε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και νομίζω το μεγάλο στοίχημα -και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη- είναι να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στη χώρα, αυτό θέλουν οι πολίτες», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις υπουργείων, ο κ. Καραγκούνης εξήγησε ότι «αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα -και στη λειτουργία των υπουργείων- με πολύ σωστότερο και ορθότερο τρόπο […] δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά λειτουργίας του κράτους, υπήρξε συγχώνευση στη λειτουργία του κράτους προς τη σωστή κατεύθυνση και ειδικά στο τι έγινε και με τη μεταναστευτική πολιτική και με την προστασία του πολίτη αλλά και την αντεγκληματική πολιτική, αυτό δηλαδή που κάνουν όλες οι δυτικές χώρες και το μοντέλο που εφαρμόζουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης μέχρι πρότινος δικαστικού λειτουργού, τόνισε: «Είχε καταγγελθεί η προηγούμενη κυβέρνηση για παρεμβάσεις ακόμη και υπουργών της Δικαιοσύνης εναντίον ανωτάτων δικαστών -αυτό είχε καταγγελθεί από όλες τις δικαστικές ενώσεις και δεν είναι τυχαίο- είχαν καταγγείλει την προηγούμενη κυβέρνηση και τους υπουργούς για ωμή παρέμβαση στο έργο τους.

Αυτό, λοιπόν, που εγώ λέω είναι ότι η εκτελεστική εξουσία πρέπει να μείνει μακριά από τη δικαστική εξουσία, διότι αυτό είναι η ίδια η υγεία της Δημοκρατίας και το να παρεμβαίνει η εκτελεστική ή οποιαδήποτε άλλη εξουσία στη δικαστική είναι ό,τι χειρότερες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρεις στην ίδια τη Δημοκρατία. Είναι μπροστά μας και όλα θα τα δούμε μπροστά μας, όλοι θα αξιολογηθούμε και όλοι θα κριθούμε. Πάντως, ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος, δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε σχέση και οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, αυτό θα γίνει απολύτως σεβαστό».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ο βουλευτής απάντησε: «Για εμάς αποτελεί εθνικό στόχο και για μένα είναι ορθάνοιχτη αυτή η προσπάθεια που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτά τα υψηλότατα πλεονάσματα που πραγματικά στραγγαλίζουν την οικονομία και μόνο η μείωσή τους στο 2% θα φέρει μία μεγάλη δημοσιονομική ανάσα για την ελληνική οικονομία και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε περίπου 4,5-5 δισ. ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους πάντες, ώστε να μπορέσει κι η οικονομία να αναπτυχθεί περισσότερο.

Είναι πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση και για όλο το πολιτικό σύστημα γι’ αυτό και ζητήσαμε και πριν τις εκλογές τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε αυτόν τον πραγματικά ουσιαστικό στόχο […] Βεβαίως για τις φοροελαφρύνσεις υπάρχει ένα θετικό κλίμα και ένα θετικό δείγμα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά νομίζω ότι ο στόχος παραμένει ανοιχτός και γι’ αυτό θα πρέπει να πολεμήσουμε και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε αυτό».

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι «θα υπάρξει εθιμοτυπική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο», ενώ υπογράμμισε πως «κάποια στιγμή και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πολύ πιο κάθετη και πολύ πιο αποτελεσματική στο πώς αντιμετωπίζει την Τουρκία και πώς αντιμετωπίζει αυτές τις παραβιάσεις που γίνονται από την Τουρκία».

parapolitika.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button