ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται πλέον η υπόθεση με την ελληνική ομάδα στο Facebook, η οποία, υπό τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», φέρεται να παροτρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για την υπόθεση της συγκεκριμένης ομάδας διαβιβάζεται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή της σχετικής έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις δικαστικές Αρχές, καθώς οι αναρτήσεις που γίνονταν σε αυτή την ομάδα είχαν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοϊού σε «θεωρίες συνωμοσίας».

Το λογότυπο της συγκεκριμένης ομάδας στο Facebook

Μάλιστα, κατά πληροφορίες πάντα, εδώ και τρία εικοσιτετράωρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τη δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων, από τις οποίες η μία έχει απενεργοποιηθεί από την Τετάρτη, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ως και σήμερα ενεργές.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, βάσει της οποίας προβλέπεται ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των διαχειριστών των συγκεκριμένων ομάδων.

Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν κατά βάση γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φορώντας μάσκα.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button