ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Πώς κατανεμήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος Ξηρομέρου

Η δημοτική αρχή και η παράταξη της πλειοψηφίας, ρωτήθηκε δημόσια από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου , για το πως διατέθηκε το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης των 20 χιλιάδων ευρώ που πήρε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Παρά του ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», ως ο μόνος παρών από την παράταξη του, ψήφισε την κατανομή του συγκεκριμένου ποσού, έρχεται και ρωτά δημόσια με ανάρτηση του στα Blogs γι αυτό που ψήφισε.

“Άραγε τι άλλο εξυπηρετεί η ερώτηση του εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων;”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει:

“Εμείς όμως θα του απαντήσουμε συγκεκριμένα και με στοιχεία, ότι το ποσό των 20.000 € κατανεμήθηκε ως εξής:

α. Ποσό 1.855 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια αντισηπτικού χεριών υγρής μορφής, γαντιών, μασκών και ποδιών κ.λ.π. ειδών ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού covid 19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 24,44 %.

β. Ποσό 446,40 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια νεφελοψεκαστήρες για προληπτικούς λόγους απολύμανσης και λόγω έξαρσης και διασποράς του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 33,60 %.

γ. Ποσό 8.212,89 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 28,48 %.

δ. Ποσό 2.021,55 €, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 5.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια προγραμμάτων – εφαρμογών λογισμικού» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 7.021,55 €.

ε. Ποσό 4.464,16 €, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 7.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού υπηρεσιών Δήμου» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 11.464,16 €.

στ. Ποσό 3.000 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια προστατευτικών γραφείων από πλέξιγλας», για προστασία των υπαλλήλων γραφείου του προσωπικού του Δήμου Ξηρομέρου.

Για τα 3 τελευταία που δεν έγιναν ακόμα, θα γίνουν με πραγματικές – αληθινές απ’ ευθείας αναθέσεις, με μοναδικό κριτήριο την χαμηλότερη τιμή για όποιον έρθει και δώσει προσφορές, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα για το ταμείο του Δήμου.
Η απάντηση μπορεί να δοθεί και επίσημα, αν κατατεθεί το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», εκτός από τα τοπικά Blogs και στις υπηρεσίες του Δήμου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button