ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα λόγω «Όμικρον»

Τα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ προς ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως της επικείμενης κυριαρχίας της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, ανακοινώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία εξέτασε την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα εισηγούμενη νέα δέσμη μέτρων με αιχμή το χώρο της διασκέδασης, τον αθλητισμό και την επέκταση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών είναι το «κλείσιμο» της διασκέδασης από τις 12 το βράδυ με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και όχι όρθιους. Επίσης σε κάθε τραπέζι θα κάθονται μόνο έξι πελάτες, ενώ εξετάζεται η μείωση του μέγιστου αριθμού πελατών.

Επιπλεόν, υπήρξε εισήγηση για χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας και σε εργαζόμενους της εστίασης των νοσοκομείων -πέραν των σούπερ μάρκετ και των μέσω μαζικής μεταφοράς που ισχύει σήμερα.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και πλαφόν 1.000 ή 2.000 θεατών.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την παύση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα

Από τις 3 και έως τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα: Υποχρεωτική χρήση μασκών υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση και τα νοσοκομεία. Σύσταση για ίδιες μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης έως τις 24:00, μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, έως έξι σε αριθμό ανά τραπέζι.

Η μουσική επιτρέπεται αλλά εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα απαγορευτεί. Τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα και θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνο σε εμβολιασμενους, με πλαφόν θεατών τους 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηρηοποίηση των επισκεπτών και ύστερα από τεστ. Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button