Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει

Το έργο και τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρουσίασαν στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Κικίλιας είπε πως από τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη παραμένει στο «κόκκινο» με 633 κρούσματα.

«Σε Ημαθία, Μαγνησία, Λάρισα πιεζόμαστε και έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν», τόνισε.

«Τον χειμώνα που έρχεται, η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις», είπε ακόμη.

Για τον εμβολιασμό, είπε πως η χώρα είναι έτοιμη. «Μακάρι τα νέα να είναι καλά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με την άρση των μέτρων ενόψει των εορτών, είπε ότι τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός Υγείας «σύστησε» ξανά τον ΕΟΔΥ, σημειώντας πως σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως υπενθύμισε, επανασυστήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ως φυσική συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Επανασχεδιάστηκε, στελεχώθηκε και δομήθηκε με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών».

Με τη σειρά του ο κ. Αρκουμανέας είπε πως στον ΕΟΔΥ, τον τελευταίο χρόνο «έχουμε τριπλασιάσει το δυναμικό προσωπικό».

Έχουν γίνει προσλήψεις 1.000 εργαζομένων και θα προχωρήσει η ενίσχυση 200 ακόμη τις επόμενες ημέρες.

«Πρόκεται για ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό. Μέχρι να εμβολιαστεί όμως ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών, οι επόμενες μήνες θα είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα», τόνισε.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button