ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός – Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Έκκληση για μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία

Έκκληση για μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία απευθύνει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείο στα Ιωάννινα, στο οποίο έχουν διαγνωστεί 55 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής 21 φιλοξενούμενοι από τους συνολικά 55, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου, ανέφερε ότι λόγω της διασποράς του ιού μόλις πέντε εργαζόμενοι βρίσκονται στο γηροκομείο, και δεν επαρκούν για τη νοσηλεία των ασθενών.

«Το αποδεκατισμένο από τον κορωνοϊό προσωπικό του Γηροκομείου είναι μόλις τέσσερα άτομα και ένας γιατρός και δεν επαρκεί ούτε καν για τη σίτιση των ανθρώπων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας, Αγνή Νάκου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία».

Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα έχει ζητήσει από την Κυριακή ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είπε ότι σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, ανέφερε:

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», στις οποίες εντάσσονται και οι ηλικιωμένοι.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button