ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Με… φαντασία έμαθαν για τον κορωνοϊό οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας (φωτο)

Από το Δίκτυο Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Αμφιλοχίας

Δράση ενημέρωσης με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωνοϊού» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας από κλιμάκιο υγειονομικών του Δικτύου Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας Αγρινίου και της 1ης και 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου.

Με ιδιαίτερα ευφάνταστο και διαδραστικό τρόπο, με χρήση μπογιάς, μιας μπάλας, ακόμη και πιπεριού, οι μικροί μαθητές έμαθαν τη σημασία του καλού και ορθού πλυσίματος των χεριών, τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας καθώς και συμβουλές προστασίας από τον κορωνοϊό και άλλες ασθένειες και ιώσεις.


Η συντονίστρια του δικτύου επισκέπτρια υγείας Βασιλική Σεραφή, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Καραΐσκου, η νοσηλεύτρια Καλλιρρόη Παπαδημητρίου και η γιατρός Παρασκευή Παπαλέξη, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας, κατάφεραν να συνδυάσουν το παιχνίδι με τη μάθηση και να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις αυτοπροστασίας σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Τα μέλη του Δικτύου Αγωγής Υγείας εξέφρασαν τη χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να επισκεφθούν την πόλη της Αμφιλοχίας κι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσούλα για την αρωγή του ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση ενημέρωσης.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί τις εκπροσώπους του Δικτύου Αγωγής Υγείας και τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Βασίλη Σκορδά που με ξεχωριστό ενθουσιασμό διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν αυτή τη ουσιαστική δράση ενημέρωσης για τα παιδιά μας.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button