ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κοπή πίτας εργαζομένων δήμου Αγρινίου: Τι είπε ο Δημ. Τραπεζιώτης στον χαιρετισμό του

Στις 24/01/2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Δήμου , στην οποία παρέστη και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ» Δημήτρης Τραπεζιώτης , ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή αυτοδιοικητική χρονιά με ισχυρό και βιώσιμο Δήμο, στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«ΒΙΩΣΙΜΟΣ είναι ο Δήμος όταν εφαρμόζει, στην άσκηση της Δημοτικής του πολιτικής τον κανόνα της βιωσιμότητας, που είναι κανόνας κοινωνικής και πολιτειακής συμπεριφοράς και έχει ως στόχο την μετάβαση σε μια βιώσιμη εποχή, όπου κάθε έργο και κάθε δράση που θα υλοποιείται θα εντάσσεται σε ένα ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό και θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει.


ΙΣΧΥΡΟΣ είναι ο Δήμος που έχει τους πόρους και τα μέσα να διεκπεραιώνει την ευθύνη των αρμοδιοτήτων του και έχει επαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες με κατηρτισμένο προσωπικό που λειτουργεί υπέρ των πολιτών διότι η δημόσια διοίκηση με βάση το Σύνταγμα της χώρας μας έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.
Συνεπώς εμείς ως Δημοτική Παράταξη και Αντιπολίτευση στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας , τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών, την άρση της υποστελέχωσης, τις υπερωρίες και τις λοιπές οικονομικές διεκδικήσεις σας.

ΤΕΛΟΣ να επισημάνω δύο σημεία που πρέπει να μας προβληματίσουν σήμερα και στα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι θεσμός συνυφασμένος με τη Δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και την αποκέντρωση πρέπει να απαντήσει.

Πρώτον πως το Δημόσιο σπεύδει σήμερα να αποξενωθεί των αρμοδιοτήτων του και να θέσει εκποδών της Δημόσιες Υπηρεσίες με συνέπεια την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση της αγοράς στον δημόσιο χώρο και με αποτέλεσμα την μετατροπή του πολίτη σε πελάτη ο οποίος πλέον είναι ανυπεράσπιστος σε μια συνασπισμένη ως προς τους όρους του παιχνιδιού αγορά.

Και δεύτερον τη μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης στο Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ που θα λειτουργεί πλέον με κριτήρια την οικονομία, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα.
Οράτε πρόσφατες ρυθμίσεις του ν.5056/23 για κατάργηση και συγχώνευση δομών και υπηρεσιών και τη θεσμοθέτηση του Κόμβου παρακολούθησης των επιδόσεων της Δημόσιας Διοίκησης .

Απέναντι σ’ αυτό το μοντέλο και στο στόχο για αποτελεσματικότητα αυξάνονται και οι απαιτήσεις για Δημοκρατία και γι’αυτό εμείς προτείνουμε ένα νέο δημόσιο χώρο που θα λειτουργεί με νομιμότητα, διαφάνεια, αποκέντρωση, διαβούλευση και συμμετοχή. Για εμάς η συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.
Το μοντέλο της μονομερώς αποφασίζουσας Δημόσιας Διοίκησης έχει ξεπεραστεί. Με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η συμμετοχική και συνεργατική σχέση των πολιτών με το προσωπικό του Δήμου για την αποτελεσματικότερη προώθηση των δημοτικών συμφερόντων θα το εξηγήσουμε με προτάσεις συγκεκριμένες που θα διατυπώσουμε κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας που έχουμε μπροστά μας.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button