ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Έκοψε την πίτα της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας

Απόστολος Κατσιφάρας: "Χρέος και ευθύνη μας η στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας"

«Με σεβασμό στον άνθρωπο, με συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μας, νοιαζόμαστε για τον πολίτη και υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας. Σε εποχή κρίσης, με νοικοκύρεμα και αδαμάντινη διαχείριση, διαμορφώνουμε και στηρίζουμε δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι ευάλωτοι συμπολίτες μας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, περιέγραψε το σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία απευθύνονται σε άτομα με Αναπηρίες.

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι στέγες υποστηριζόμενες διαβίωσης, όπως το Ειδικό Κέντρο «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το προς παράδοση κτήριο του Συλλόγου «Μαχητές», η Μονάδα Σπαστικών Παίδων στην Πάτρα, το νέο κτίριο ΕΚΑΜΕΑ Αιγίου κ.α.,  έργα που υλοποιήθηκαν ή δρομολογούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό για τη συμβολή του, τονίζοντας: «Το έργο μας είναι συλλογικό. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε και εστιάζουμε στην αλληλεγγύη και τη  φροντίδα για τον συνάνθρωπο».

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος – βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, που με τη σειρά τους ευχήθηκαν στο προσωπικό υγεία και δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.

Την πίτα ευλόγησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού πατήρ Νεκτάριος Κωτσάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button