ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κόντρες στον δήμο Ξηρομέρου για την επιλογή χώρου εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στον δήμο Ξηρομέρου με αφορμή την χωροθέτηση περιοχής πλησίον της παραλίας Μαραθιάς, ώστε εκεί να γίνει εναπόθεση.

Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επικρίνει τόσο την δημοτική αρχή Ξηρομέρου, όσο και την Περιφέρεια που γνωμοδότησε θετικά για την αδειοδότηση του χώρου, όπου προβλέπεται η εναπόθεση μη επικίνδυνων ογκωδών αντικειμένων.


Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, απάντησε σε έντονο ύφος, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό και ψεύδη», διευκρινίζοντας πως η έκταση βρίσκεται πολύ μακριά απο την παραλία και εκεί για πολλά χρόνια εναποθέτονταν άναρχα και ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της παράταξης Γαλούνη:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την αριθμ. ΑΠ.ΠΔΕ/ΔΠΧΣ / 2294294339/03/09/2021 και ΑΔΑ ΑΔ: ΩΓΑ47Λ6- ΛΩΦ Απόφαση της, χορήγησε σχετική γνωμάτευση- χωροθέτηση για τη δημιουργία χωματερής στη θέση Μαραθιάς Αστακού…..

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, φορέας του έργου θα είναι ο Δήμος Ξηρομέρου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και τον Δήμαρχο Ξηρομερου , οι οποίοι ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και των Πολιτών , αποφάσισαν την δημιουργία χωματερής στον Αστακό στη θέση Μαραθιά, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Δήμου μας .

Καλούμε τόσο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τον Δήμαρχο σε άμεση και κατ’ επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Επίσης, καλούμε τον Περιφεριάρχη Δυτικής Ελλάδος κύριο Φαρμάκη, όπως Ανακαλέσει άμεσα τη σχετική απόφαση .

Η Παράταξη μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει και να Αποδεχτεί την δημιουργία της παραπάνω χωματερής και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την ακύρωση της παραπάνω Απόφασης».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής:

«Κύριε Γαλούνη και κύριε Ζώγα, για πολλοστή φορά συμπεριφέρεστε ως φθηνοί λαϊκιστές, απαίδευτοι και λειτουργώντας μόνο για τις πρόσκαιρες εντυπώσεις για να δηλώσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη παρουσία σας. Σαν δημοτικοί σύμβουλοι και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα οφείλατε να ενημερώνεστε σωστά πριν τοποθετηθείτε δημόσια, αλλά αυτά για εσάς είναι ψιλά γράμματα.

Η απάντηση:
Καμία παραλία του Μαραθιά δεν μετατρέπεται σε χωματερή όπως ψευδώς, με λαϊκισμό και για τη δημιουργία εντυπώσεων αναφέρεται και οι δύο. Το γήπεδο 17 στρεμμάτων το οποίο προτείνεται να δεσμευτεί για προσωρινή εναπόθεση μη επικίνδυνων ογκωδών αντικειμένων, είναι πλησίον του δρόμου, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την παραλία και είναι το σημείο που μέχρι σήμερα όλα τα προηγούμενα πολλά χρόνια εναποθέτονταν άναρχα και ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα. Ο χώρος αυτός λειτουργεί ως σήμερα χωρίς κανόνες, υποβαθμίζοντας αισθητικά και περιβαλλοντολογικά τη περιοχή. Όλα τα χρόνια εκεί γινόταν εναπόθεση, το ξέρουν όλοι, υπάρχουν φωτογραφίες και στο Google Earth που το αποδεικνύουν. Επισυνάπτεται θέαση από το Κτηματολόγιο με την χωροθέτηση και τις συντεταγμένες.

Κύριε Γαλούνη σε αυτό το χώρο δεν εναποθέτατε και εσείς ογκώδη που αποκτήσατε δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες; Ποιον κοροϊδεύετε;

Εμείς λοιπόν στα πλαίσια της οργάνωσης και της τάξης σε όλα όσα άναρχα και σκόρπια παραλάβαμε, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει και αυτό να γίνεται με έλεγχο και κανόνες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Μέχρι τώρα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Ξηρομέρου δέχονταν πρόστιμα γι’ αυτό.

Όλοι οι σοβαροί Δήμοι αυτό κάνουν. Ορίζουν σημεία εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων, γιατί αυτά δεν πάνε κατευθείαν σε ΧΥΤΑ, ώστε εκεί με κανόνες και έλεγχο να γίνεται προσωρινή εναπόθεση τους και επαναλαμβάνουμε είναι στο σημείο που ήδη αυτό γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν φτιάξαμε κάτι νέο, αυτό υπήρχε.

Όσον αφορά εσάς κ. Ζώγα, αλλά και τον κ. Γαλούνη, μην αναφέρετε καν την ΠΟΑΥ, γιατί δεν σας έχουμε δει πουθενά και τους δύο σας, αλλά αντίθετα σε πλήρη συντονισμό μεταξύ σας, προσπαθήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μπλοκάρετε τον ορισμό Δικηγόρου για προσφυγές ενάντια στην συγκεκριμένη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα την εναντίωση του, μιας και περιλαμβάνει το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και τον Κάλαμο και οι μελλοντικές επεκτάσεις ιχθυοτροφείων που προβλέπονται σε αυτόν το παράλογο σχεδιασμό, θα καταλάβουν χιλιάδες στρέμματα θάλασσας, όπου ο κόσμος χρησιμοποιεί για τα καλοκαιρινά του μπάνια.

Κύριε Ζώγα και τότε στην Επιτροπή Διαβούλευσης τον Αύγουστο του 2020 για την ΠΟΑΥ, εμφανιστήκατε Βασιλικότερος του Βασιλέως και ξιφουλκούσατε μαινόμενος ότι πρόκειται για έγκλημα, δηλώνοντας ότι: «…για την υγεία των παιδιών μας θα μας βρουν όλους απέναντι…» και τελικά εντός λίγων μηνών, κατά ένα περίεργο τρόπο βρεθήκατε εσείς απέναντι. Για τον κ. Γαλούνη δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Διαχρονικά πάντα απέναντι ήταν.

Λίγη σοβαρότητα και στους δύο σας δεν βλάπτει. Στο λαϊκισμό και στα ψεύδη σας, θα απαντάμε πάντα με αλήθεια και στοιχεία και η αλήθεια πάντα νικά.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button