ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κωνσταντάρας: “Να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην τακτική υποβάθμισης του Κ.Υ. Θέρμου”

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να χαραχθεί -όπως αναφέρει- ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου.

Παράλληλα καλεί τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου

Για το θέμα του Κέντρου Υγείας Θέρμου, σημειώνει στην ανακοίνωση, πως αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα και καταγγέλλει πως τις “εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών, της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου,επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης”.

Αναλυτικά ανακοίνωση του δήμαρχου Θέρμου:

“Η δημοτική αρχή Θέρμου στηρίζει με κάθε μέσο την λειτουργία των δομών υγείας και κυρίως του Κέντρου Υγείας Θέρμου , που αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα. Επανειλημμένα ο δήμος προέβη σε συντήρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων , αλλά συνέβαλε και με προμήθεια υλικών στην καλύτερη λειτουργία του . Επίσης , με υπομνήματα , αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , αλλά και προσωπικές επισκέψεις του δημάρχου αιτηθήκαμε την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της υγείας .

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης .

Προφανώς οι ίδιοι φρόντισαν νωρίτερα να ανακαλέσουν τον Νοσηλευτή που είχε επαγγελματικό δίπλωμα και ασκούσε καθήκοντα οδηγού και να ματαιώσουν την πρόσληψη δυο επικουρικών οδηγών και δυο ατόμων πληρώματος , προκειμένου να παρουσιάσουν το ασθενοφόρο όχημα ως ανενεργό για να το διαθέσουν ως «κομματικό λάφυρο» .

Ως εδώ όμως !

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .

Συγκαλούμε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου .

Τέλος , προειδοποιούμε ως δημοτική αρχή, ότι μαζί με τους πολίτες θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , χωρίς καμία έκπτωση του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού μας ρόλου “.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close