Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΚΟΜΥ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε μαθητές

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Μεσολογγίου-Ναυπακτίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων 2021-2022, θα εξυπηρετούν την ανάγκη ελέγχου – ανίχνευσης είτε ιχνηλάτησης πιθανών θετικών δειγμάτων στους μαθητές των σχολείων.

Όπως προκύπτει:


  1. Οι μαθητές που βρέθηκαν με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) θετικό θα μπορούν να προσέλθουν στις ΚΟΜΥ για επιβεβαίωση με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης του ιού covid-19 (rapid test),με συνοδεία και σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των.
  1. Οι μαθητές που έχουν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα (εφόσον αυτό έχει επιβεβαιωθεί) είτε στο σχολικό περιβάλλον είτε σε ουδέτερο χώρο θα μπορούν να προσέρχονται στις ΚΟΜΥ για έλεγχο με συνοδεία και σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των όπως ορίζεται:

-Εμβολιασμένοι μαθητές (12-17χρονών) για έλεγχο επί στενής επαφής ή θετικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)

– Ανεμβολίαστοι μαθητές για έλεγχο επί στενής επαφής 2 φορές σε διάστημα 7 ημερών (μιας εβδομάδας) από την δήλωση θετικού κρούσματος εντός του σχολικού περιβάλλοντος, με  ενδιάμεσα καθημερινό έλεγχο με αυτοδιαγνωστική δοκιμασία (self test).

  1. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί συρροή κρουσμάτων ή διασποράς που απειλεί την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνεται ευρύτερος έλεγχος του μαθητικού πληθυσμού με προσυνεννόηση για την αποφυγή συνωστισμού κατά την λειτουργία των ΚΟΜΥ.

«Οι ΚΟΜΥ Μεσολογγίου -Ναυπακτίας λειτουργούν καθημερινά σε σταθερά σημεία στην Ι.Π. Μεσολογγίου και στην Ναύπακτο όπως αυτά ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button