“Καμπάνες” σε όσους σταθμεύουν στα διόδια Ακτίου-ζήτημα με τις μετακινήσεις των εργαζομένων

Κλήσεις για τη στάθμευση «εισέπραξαν» τα οχήματα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το προηγούμενο διάστημα, που παρκάρουν δεξιά της οδού πριν τα διόδια στο Άκτιο, μετά την υποθαλάσσια.

Ως γνωστόν, εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά στις εργασίες τους στις περιοχές της Βόνιτσας, του Ακτίου, της Λευκάδας και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν έξι ευρώ (με την επιστροφή) για τη διέλευση.

Αυτό αποτελεί πραγματική πληγή στα οικονομικά τους, λαμβάνοντας υπόψη το μεροκάματο που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά χαμηλό.

Έτσι, σε μηνιαία βάση είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν από 120 έως 140 ευρώ, διερχόμενοι με το όχημά τους.

Αν και στο σημείο απαγορεύεται η στάθμευση, το γεγονός αυτό αναδεικνύει μια σοβαρή παράλειψη.

Πουθενά δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης ή κατάλληλη πρόβλεψη που σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός να μπορέσει να πραγματοποιήσει αναστροφή, χωρίς να παραβιάζει τον ΚΟΚ.

Είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει λυθεί έως τώρα, όπως εξάλλου και χώρος για το πάρκινγκ των αυτοκινήτων, τουλάχιστον από την πλευρά της Πρέβεζας.

Έτσι η Αστυνομία, προχώρησε σε επιβολή προστίμων για το παράνομο παρκάρισμα με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας «να καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» να καλέσει την αστυνομία ώστε να μοιράσει κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα διόδια του Ακτίου» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα με το υπέρογκο κόστος σημειώνεται και από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας:

«Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι από τη Λευκάδα, την ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και από την Πρέβεζα που για την εργασία τους, καθημερινά, είναι αναγκασμένοι για να αποφύγουν να περάσουν από τα διόδια με το υπέρογκο κόστος, να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους αριστερά και δεξιά από τα διόδια» υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως «Οι δρόμοι έχουν φτιαχτεί με χρήματα του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός «παραχωρησιούχου» ο οποίος μάλιστα να αναγκάζει, με τη συνδρομή της αστυνομίας, τους οδηγούς να πληρώνουν. Οι δρόμοι, δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία και μηχανή παραγωγής κερδών μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών».

Μιλώντας στο pamepreveza.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας, Αλέξανδρος Βεροιώτης, σημειώνει πως, απ όταν κατασκευάστηκε το έργο της υποθαλάσσιας είχε τεθεί το ζήτημα για το εάν θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά, εάν θα έχουν κάποια έκπτωση και είχε ζητηθεί με αίτημα η άδεια για δωρεάν διέλευση.

«Είναι αρκετά τα χρήματα, έξι ευρώ στο μεροκάματο που λαμβάνουν, που φεύγουν από την Πρέβεζα και μεταβαίνουν στη Λευκάδα για εργασία και παίρνουν 25 ευρώ μεροκάματο» σημείωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού.

Όπως υπογράμμισε επίσης ο κ. Βεροιώτης «σαν Εργατικό Κέντρο, ζητάμε όλοι οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, δωρεάν για όλο τον κόσμο, γιατί τους έχουμε χρυσοπληρώσει» και συνέχισε «Τουλάχιστον σαν προσωρινή λύση, είναι οι εργαζόμενοι που διέρχονται καθημερινά από τα διόδια να μην πληρώνουν. Δεν είναι και τόσοι πολλοί οι εργαζόμενοι που θα ζημιωθεί η εταιρία…» υπογράμμισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το έργο της υποθαλάσσιας «έγινε εξ ολοκλήρου με δημόσιο χρήμα».

Τέλος, όπως τονίζεται «το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων που μετακινούνται για τη δουλειά τους προκειμένου να βρεθεί λύση και ζητά την διαγραφή των προστίμων που κόπηκαν κατ’ εντολή της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.»».

https://www.pamepreveza.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button