Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πορεία για την κλιματική αλλαγή από τους μαθητές του ΓΕΛ Αμφιλοχίας (φωτο, video)

Με συνθήματα, «Η γη πεθαίνει όλοι ενωμένοι», «Δεν έχουμε άλλο σπίτι σώστε τον πλανήτη» κ.α. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η μαθητική κινητοποίηση του γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας για την κλιματική Αλλαγή, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Η κινητοποίηση στο πλαίσιο της δράσης Climate strike, ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία με πανό και συνθήματα από το ΓΕΛ Αμφιλοχίας και μέσω των οδών Νικολάου και Γεωργίου Στράτου κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας όπου κατέθεσαν ψήφισμα το οποίο λόγο απουσίας Δημάρχου παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Κατσαντάς. «Ως δήμος είμαστε δίπλα σας σε τέτοιες κινητοποιήσεις, έχουμε ήδη αργήσεις, κάποτε λέγαμε να προστατέψουμε τον πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές και τώρα προσπαθούμε να τον σώσουμε για τη δική σας γενια..» δήλωσε μεταξύ άλλων στους μαθητές ο αντιδήμαρχος κ. Κατσαντάς.

Στη συνέχεια οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου και ανάρτησαν πανό σε κεντρικό σημείο.

 e-maistros.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close