ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Προχωρούν οι εργολαβίες στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων, video από τις εργασίες στην Κλεισούρα

Ξεκινούν εργασίες στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο τμήμα Κουβαρά – Αμφιλοχία – Μενίδι. Δείτε video από τις εργασίες στην Κλεισούρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

Με την υπογραφή της σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για «τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και διαγραμμίσεις για άρση της επικινδυνότητας στη Νέα Εθνικό Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων».


Αφορούν το τμήμα Κουβαρά – Αμφιλοχία – Μενίδι και είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων στο τμήμα Αντίρριο – Μεσολόγγι- Αγρίνιο- Αμφιλοχία – Μενίδι, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 13.000.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο με αυξημένη κυκλοφορία. Παρεμβαίνουμε με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, ώστε να βελτιώσουμε τις οδικές προσβάσεις σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διεκδικήσαμε πόρους, του εξασφαλίσαμε και προχωράμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με σκοπό να παρέχουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές στους πολίτες», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο «τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων  και διαγραμμίσεις για άρση της επικινδυνότητας στη Νέα Εθνικό Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και είναι προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ.

Ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο έργο  «Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» που αφορά το τμήμα Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Μενίδι. Είναι  προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, ξεκινάει από τον Αχελώο και καταλήγει στην Κλεισούρα, όπου «συναντάται» με την εργολαβία «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000)», προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα τεχνικά απαιτητικό έργο, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του προηγούμενου χειμώνα. Η πορεία των εργασιών εξελίσσεται ομαλά, με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει εγκατασταθεί εργολάβος και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Ε.Ο «Αντίρριου – Ιωαννίνων», στη θέση Μακρυνόρος, με  προϋπολογισμό  650.000 ευρώ.

Τέλος, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο «Συντήρηση Βελτίωση, Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι, μήκους περίπου 40 χλμ, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

«Με σωστό σχεδιασμό και άρτια τεχνική προετοιμασία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, με παρεμβάσεις  που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο στα όρια ευθύνης της,  με σκοπό να αποκατασταθούν   προβλήματα δεκαετιών,  που όχι μόνο δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, αλλά , σε ορισμένα σημεία, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Βίντεο με την πρόοδο των εργασιών και την εξέλιξη στο έργο “Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000)”, στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Αν το κατεπείγουσες ειναι σχεδον ενα χρονο μετα, δε θα ηθελα να μάθω ποσο θα έκανε μια λιγότερο σοβαρή ζημια να αποκατασταθεί….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button