ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΚΚΕ για διώξεις γιατρών Νοσοκομείου Αγρινίου: «Εξοργιστικό να διώκονται επειδή δεν άφησαν ασθενείς χωρίς βοήθεια»

«Είναι εξοργιστικό να διώκονται οι γιατροί που δεν αφήσανε ασθενείς χωρίς να τους παράσχουν βοήθεια και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους», επισημαίνει ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, αναφορικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος 200 γιατρών που υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διώξεις σε βάρος τους έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι εξέδιδαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, «καθότι δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις σε μηχανολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό», όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.


Αναλυτικά αναφέρει:

«Απαράδεκτη και προκλητική η δίωξη 200 Γιατρών που υπηρέτησαν στο Γ.Ν. Αγρινίου από το 2018 έως το 2021, «για παράβαση καθήκοντος με δόλο και σκοπό να βλάψουν το νοσοκομείο επειδή εξέδιδαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών».

Είναι προκλητικό και εξοργιστικό, έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς με τις πολιτικές τους διαχρονικά, της υποχρηματοδότησης, της προώθησης της λογικής κόστους – οφέλους που όλοι τους συμφωνούν και εφαρμόζουν είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία ένα βήμα πριν τη κατάρρευση:

  • Με τεράστιες ελλείψεις, σοβαρή υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
  • Με συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, κλινικών μέχρι και νοσοκομείων.
  • Με τεράστιες λίστες αναμονής των χειρουργείων, τη χρόνια υποχρηματοδότηση και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Την ίδια στιγμή με καταδικαστικά πορίσματα από τους διορισμένους διοικητές τους, εις βάρος των γιατρών, μεταφέρουν τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες και ανεπάρκειες στους εργαζόμενους, φθάνοντας στο σημείο να διώκονται ποινικά.

Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται και να διώκονται οι γιατροί όχι γιατί εγκατέλειψαν ή αρνήθηκαν να εξετάσουν ασθενή τους αλλά διότι δεν εξέδιδαν παραπεμπτικά εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αφού ήταν ανύπαρκτες και προβληματικές οι εγκαταστάσεις σε μηχανολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό, σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης όπως οι ίδιοι οι γιατροί καταγγέλλουν.

Είναι εξοργιστικό να διώκονται οι γιατροί που δεν αφήσανε ασθενείς χωρίς να τους παράσχουν βοήθεια και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους.

Αυτή που πρέπει να διωχθεί και να ανατραπεί είναι η πολιτική που έχει φέρει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας σε αυτή την άθλια κατάσταση με τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να σταθεί στο πλευρό των γιατρών εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη του μέσα από τους φορείς του, με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους ώστε να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει η άδικη δίωξη των γιατρών του νοσοκομείου μας.
  • Να παλέψουμε για την αποφασιστική ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού, για υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

 

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button