ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας για “Νηρέα”: “Πάρτε πίσω τις απολύσεις”

“Το ΚΚΕ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, για να μη γίνει καμία απόλυση. Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για να δυναμώσει η συσπείρωση και ο αγώνας, η λαϊκή αλληλεγγύη και να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά των εργατών και εργατριών του «ΝΗΡΕΑ»”.

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τις 32 απολύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΑΣ»


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ μπουκώνει με ενισχύσεις τις επιχειρήσεις, αυτές προσχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, αδιαφορώντας για δεσμεύσεις που έχουν πάρει.

Συγκεκριμένα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που ενισχύθηκε πρόσφατα λόγω του κορονοϊού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον οποίο εξελίσσονται αναδιαρθρώσεις με εξαγορές, συνενώσεις, συγχωνεύεις, η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΑ» προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων.

Η εργοδοσία απέλυσε 32 εργαζόμενους που εργάζονταν σαν φύλακες με πολλά χρόνια εργασίας στην επιχείρηση ακόμα και εικοσιπέντε (25) έτη και με πρόσχημα την έλλειψη «επαγγελματισμού» την οποία τώρα διαπίστωσαν.

Βέβαια η πραγματικότητα βρίσκεται στο ότι η επιχείρηση παραδίδει τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρία. Έτσι, αντί η διοίκηση να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να μην υπάρχουν ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα όπως το 2018 με συνάδελφο των απολυμένων εργαζομένων, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους και προχωρά σε απολύσεις.

Η εργοδοσία του «ΝΗΡΕΑ» θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας από εκεί που το παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρεί σε αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών. Αυτή είναι στην πράξη η «θωράκιση» των εργαζομένων απέναντι στην κρίση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για την ασυδοσία των επιχειρήσεων και της συγκεκριμένης, με το μπαράζ των απολύσεων στο κλάδο, την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων, για όλα τα αντεργατικά μέτρα που προώθησε με αφορμή την πανδημία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και έχουν παραδώσει τους εργαζόμενους στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, είναι προκλητική η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναμοστράρει «φιλεργατικό» προσωπείο, όταν ως κυβέρνηση «απογείωσε» το σχετικό οπλοστάσιο του κεφαλαίου με όλα τα μέτρα του 3ου μνημονίου. Αποτελεί πρόκληση να ισχυρίζεται σήμερα ότι «είναι με τους εργαζόμενους», όταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, έγινε το εργοδοτικό έγκλημα στο «ΝΗΡΕΑ», με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη και δεν κουνήθηκε φύλλο! Η υποκρισία κορυφώνεται με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, βάζοντας θέμα «αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τις απολύσεις…» και αν «θα μπορούσαν να αποφευχθούν…», αφήνοντας απ’ έξω, ότι αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες και το κράτος τους, φτιάχνουν τους νόμους.

Το ΚΚΕ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, για να μη γίνει καμία απόλυση. Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για να δυναμώσει η συσπείρωση και ο αγώνας, η λαϊκή αλληλεγγύη και να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά των εργατών και εργατριών του «ΝΗΡΕΑ».

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button