Γεγονότα

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ

epi-doy-agrinio

Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την 28η και 29η Μαΐου 2013 αποφάσισαν να προτείνουν προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία, την άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων, γιατί όπως τονίζουν στην σχετική τους απόφαση, “… δεν πρέπει να συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας απαξιώσουν κάθε μέρα , να μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση και να ετοιμάζονται να μας στερήσουν και τη  σταθερή και μόνιμη δουλειά μας.”

Αιχμή είναι το κλείσιμο και η υποβάθμιση υπηρεσιών και  μάλιστα, σχετικά με τ θέμα η ΠΟΕ-ΔΟΥ ανακοινώσε τελικά την προκήρυξη απεργίας για τις 27 και 28 Ιουνίου.
Η σχετική απόφαση των εργαζομένων στις εφορίες του νομού, αναφέρει ακόμη:
“Αποφάσισαν ότι επί τέλους πρέπει να αντιδράσουμε  και να αντισταθούμε στις πολιτικές αυτές που μας οδηγούν στην εξαφάνιση εμάς και τα παιδιά μας.
Αποφάσισαν να πιέσουν την ηγεσία της ομοσπονδίας να αφουγκραστεί την πλειοψηφία των συναδέλφων και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παλέψει με δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποκρουστεί η επίθεση που δεχόμαστε.
Προτείνουμε στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ να προκηρύξει άμεσα 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε στοχευμένες ημερομηνίες. Επίσης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες συντονισμού δράσης με τις άλλες ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών με προσανατολισμό την κήρυξη γενικής απεργίας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με ένταξη των ειδικών προβλημάτων μέσα στα γενικά, τα οποία πλήττονται από την ασκούμενη σε βάρος μας κυβερνητική πολιτική.
Να αγωνισθούμε όλοι μαζί, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των υπηρεσιών μας, για την  διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων  του υπουργείου, ενάντια στη μισθολογική  κατηγοριοποίηση και περαιτέρω  μισθολογική υποβάθμισή μας, για  δημόσιες υπηρεσίες για τον πολίτη και την κοινωνία.
Να οργανωθεί όμως καλά η απεργία, ώστε η καθολική μας  συμμετοχή να αποτελέσει θεμέλιο  λίθο για την αφύπνιση των εργαζομένων  και την ανάπτυξη μιας περαιτέρω  συνεργασίας όλων των εργαζομένων  ώστε να μπορέσουμε να κλιμακώσουμε τον  αγώνα για να ανατρέψουμε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που  επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού και  εξωτερικού.”
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ:
“ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ  ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Εφοριακοί στην αδιαλλαξία του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε πλέον, στο όνομα της «αναδιοργάνωσης» να κλείνουν υπηρεσίες, να μεταφέρονται βασικά τμήματα (Ελέγχου και Δικαστικού) σε άλλους Νομούς και να υπάρχει διαρκώς ο φόβος και η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ .
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ αποφάσισε :
1.    Την έναρξη κινητοποιήσεων κάθε μορφής, για να σταματήσει η «αναδιοργάνωση», να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες μας.

2.    Έκτακτη 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, αν το Υπουργείο επιλέξει τακτικές αιφνιδιασμού.

3.    Απεργία στις 27 & 28 ΙΟΥΝΙΟΥ.

4.    Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ΟΣΟ ΚΑΙ  ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Αναλυτικά η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στο www.poedoy.gr “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button