Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση και για διάσωση εφιού στο Αγρίνιο (video)

Ένα ακόμη περιστατικό για διάσωση φιδιού σημειώθηκε σήμερα στο Αγρίνιο.

Το πρωί έλαβε χώρα διάσωση σαΐτας (Platyceps najadum), ενός μη δηλητηριώδους φιδιού στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Λίγο αργότερα σε μονοκατοικία στο Αγρίνιο έγινε και δεύτερη κινητοποίηση για διάσωση εφιού αυτή τη φορά.

Ο διασώστης άγριων ζώων Νίκος Πατερέκας που περισυνέλεξε το φίδι ανέφερε:

«Αρκετά συχνά κάθε χρόνο και ειδικά Μάιο που τα φίδια είναι σε πλήρη δραστηριότητα για λόγους αναπαραγωγής τυχαίνουν περιστατικά το ένα μετά το άλλο.

Έτσι σήμερα, δεύτερη κλήση για φίδι σε μια μονοκατοικία μέσα Αγρίνιο και πραγματικά εντύπωση μου έκανε τι φίδι ήταν γιατί είχα να δω Εφιό (Dolichopis caspius) αρκετό καιρό και δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φίδι μέσα για την πόλη του Αγρινίου σε σχέση με άλλα είδη.

Ένα ακίνδυνο μη δηλητηριώδες είδος φιδιού αλλά αρκετά νευρικό όπως άλλωστε φαίνεται όταν το πιασα.

Έκοβε βόλτες στον κήπο μιας μονοκατοικίας εδώ και μερικές μέρες. Σήμερα φοβήθηκε από έναν περαστικό και κρύφτηκε μέσα σε μια υδροροή. Μετά από αρκετή προσπάθεια τον βγάλαμε και κάνει μια νέα αρχή στη φύση μακριά από σπίτια και ανθρώπους. Όλα τα φίδια που απεγκλωβίζουμε από την πόλη του Αγρινίου απελευθερώνονται μακριά από σπίτια και ανθρώπους όσο είναι εφικτό στην φύση σε κατάλληλο βιότοπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button