ΑγρότεςΑτζένταΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Η ΟΑΣ καλεί σε νέες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων στην Αιτωλ/νία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣ) με ανακοίνωσή της καλεί σε νέες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα την Δευτέρα 25 Ιουνίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 12/6/2018 πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη το ΔΣ της ΟΑΣ  αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι οδηγούνται σε αφανισμό εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών καθώς και την ασφυκτική πίεση των γαλακτοβιομηχανιών. Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη μείωση της τιμής στο γάλα και στο κρέας.

Το συνεχιζόμενο αυξημένο κόστος παραγωγής, η άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από κακοκαιρίες και αρρώστιες, η συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων, μαζί με τη ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η απενταξη περίπου 300 κτηνοτρόφων από τα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας αλλα και η μη απόδοση παλιών οφειλών βιολογικής κτηνοτροφίας . Μάλιστα στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιήσει η ΟΑΣ, η ΔΑΟΚ Αιτ/νιας είχε δεσμευτεί για πληρωμές από τις 15 Μαΐου που θα άνοιγε το σύστημα. Η κοροϊδία έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο


Για όλα αυτά και άλλα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας πάρθηκε  η απόφαση για άμεσες δράσεις:

  • Καλούμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής, σε παναιτωλοακαρνάνικο συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας την Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. ως μια απάντηση δράσης των κτηνοτρόφων ενάντια στις εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και το κρέας καθώς και να αναδείξουμε το συνεχιζόμενο πρόβλημα των απλήρωτων βιολογικών προγραμμάτων να απαιτήσουμε την επανένταξη των 300 κτηνοτρόφων  στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας.
  • καλούμε επίσης όλους και όλες να συμμετέχουν σε παράσταση την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 10:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ  στο Αγρίνιο
  • Όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο 10ήμερο αγωνιστικής πανελλαδικής δράσης που αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button