ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

“Ευθιξία αλά καρτ δεν υπάρχει κ. Καραπάνο!”

Πυρά αντιπολίτευσης για την υπόθεση των ελληνοποιήσεων και τους χειρισμούς του Δημάρχου Μεσολογγίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κατσούλης και Παντελής Καρατσόλης , πριν από λίγο με κοινή τους δήλωση ενημερώνουν για τους λόγους της αποχώρησης τους από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου.

Αφορμή οι γνωστές εξελίξεις με το κύκλωμα της ελληνοποίησης αλλοδαπών, φερόμενη η εμπλοκή σε αυτό στενών συνεργατών του Δημάρχου Μεσολογγίου , αλλά και η τουλάχιστον “αλλοπρόσαλλη” τακτική που ακολούθησε για το ζήτημα επικοινωνιακά ο κ. Καραπάνος και η παράταξη του τις προηγούμενες μέρες.


Να θυμίσουμε πως ήταν ο ίδιος ο Δήμος Μεσολογγίου, που πρώτος είχε μιλήσει για “πράξεις δημοτικών συμβούλων” , χωρίς μέχρι τότε, στις 28 Ιουνίου, να υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση, ενώ μια μέρα μετά, οι δυο Σύμβουλοι υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους!

Η δήλωση των δυο Συμβούλων , έχει ως εξής:

“Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μια την άλλη στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Με αποκλειστική ευθύνη του κ. Καραπάνου, ο δήμος μας χλευάζεται πανελληνίως, ο ύψιστος θεσμικός ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου διακωμωδείται, η πολιτική, ηθική και καταστατική θέση εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων διαπομπεύεται.

Η απλή παράθεση των γεγονότων αποτελούν την απόδειξη των παραπάνω κρίσεων:
Στις 28 Ιουνίου δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ εμπλέκουν αορίστως και όχι συγκεκριμένα δυο δημοτικούς συμβούλους σε παράνομες δραστηριότητες. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από κρατικό διωκτικό φορέα. Την ίδια ημέρα ο Δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
“Από το δήμο Μεσολογγίου ανακοινώνονται τα εξής:
Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις”.
Ποιες είναι οι “πράξεις των δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου”; Ποιοι είναι οι “αιρετοί” που τις διέπραξαν αλλά “δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους”; Ποιες είναι “οι υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου”;
Ο Δήμος Μεσολογγίου με την παραπάνω ανακοίνωση “φωτογράφιζε” τους δυο δημοτικούς συμβούλους και τους ενοχοποιούσε υιοθετώντας εμμέσως αλλά πλην σαφώς τα σε βάρος τους δημοσιεύματα. Κοινώς, τους “έδωσε στεγνά”, τη χρονική στιγμή που καμία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης δεν είχε αναφερθεί δημοσίως σε βάρος τους!
Την επόμενη ημέρα 29 Ιουνίου και υπό το βάρος της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ η οποία έκανε λόγο για “εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης” και “συλλήψεις 23 μελών της σε έξι πόλεις”, ο κ. Καραπάνος με ανακοίνωση του εξέδωσε καταδικαστική απόφαση! Ανέφερε:
“Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές”. Λίγες ώρες μετά, εντελώς τυχαία, τους διέγραψε από μέλη της και η ΝΔ!
Τονίζουμε πως η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν ανάφερε ονόματα, επαγγελματική ιδιότητα των συλληφθέντων και αν ανάμεσα τους υπήρχαν ή όχι αιρετοί. Ούτε καν η πόλη του Μεσολογγίου δεν αναφερόταν!

Και όμως ο κ. Καραπάνος τους παραίτησε “από τις θέσεις ευθύνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν επικοινωνίας του με τους πληρεξούσιους δικηγόρους” και ξεκίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης τους πριν καν απολογηθούν και απαγγελθούν τα σε βάρος τους κατηγορητήρια.
Στις 3 Ιουλίου είχαμε “χαρές και πανηγύρια”. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b, η οποία άμεσα μετατράπηκε σε δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενημερωθήκαμε πως “δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να στραπατσαριστούν ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος”. Τα σχόλια περιττεύουν…
Με το απύθμενο θράσος δε που τον διακατέχει, παρέδωσε και μαθήματα ηθικής κάνοντας λόγο για “ανθρωποφαγία”. Ποιος; Αυτός ο κατεξοχήν “ανθρωποφάγος”, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες με δηλώσεις και πράξεις του ως εισαγγελική αρχή τους είχε καταδικάσει!
16 Ιουλίου: Καλούμαστε σε Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή νέου Προέδρου. Για ποιο λόγο; Γιατί παραιτείται ο Πρόεδρος; Γιατί δεν αναμένουμε “τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας”, όπως γράφει ο κ. Καραπάνος στην τελευταία ανακοίνωση του; Η παραίτηση δεν αποδυναμώνει το “ τεκμήριο της αθωότητας του”;
Εμείς δεν γνωρίζουμε αν οι δυο συνάδελφοι είναι αθώοι ή ένοχοι. Ευελπιστούμε για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, να είναι “θύματα παρεξήγησης”. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και μόνο. Ούτε εμείς, ούτε φυσικά ο κ. Καραπάνος, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για τη δημιουργία προσωπικών εντυπώσεων, ακόμη και αν με τις πράξεις του “στραπατσάρει ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις”. Κάτι βέβαια που επανειλημμένως το έχει πράξει σε βάρος μας και σε βάρος πολλών πολιτών αυτά τα 4 χρόνια, με μηνύσεις, αγωγές και συκοφαντίες.
Για αυτούς τους λόγους, αρνούμαστε να συναινέσουμε, να συμμετάσχουμε και πολιτικά να νομιμοποιήσουμε αυτή την κακόγουστη θεσμική φάρσα Καραπάνου για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
Και κάτι τελευταίο: Εφόσον ο κ. Καραπάνος έχει ενδυθεί και το ρόλο της εισαγγελικής αρχής, ας λάβει οριστικές και όχι μεσοβέζικες αποφάσεις. Είτε υπερασπίζεται το “ τεκμήριο αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίον” και παραμένουν οι συνάδελφοι στις θέσεις που κατείχαν προ των γεγονότων, είτε εφαρμόζει όσα είχε δηλώσει στην καταδικαστική του απόφαση, ήτοι “παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο”.
“Ευθιξία αλά καρτ” δεν υπάρχει κ. Καραπάνο!”

 

 

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button