Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κατσιφάρας για Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”: “Είμαστε δίπλα σας και το αποδεικνύουμε”

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αποδεχόμενος πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019.

Κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο του Εργαστηρίου.

«Είμαστε δίπλα σας και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Επιτελείτε σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία. Το αναγνωρίζουμε, γι’ αυτό και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας.

Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για την κοινωνία και τους συμπολίτες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ως Περιφερειακή αρχή ,φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στους φορείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς προσφοράς του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» που λειτουργεί δομές στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

«Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείο αποτελεί μια πρότυπη δομή. Εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Δίνει τη δυνατότητα σε νέους να διαμείνουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ένα σπίτι με φιλόξενους χώρους, με προσωπικό που τους διασφαλίζει μία σωστή διαβίωση ακόμα κι όταν η οικογένειά τους δεν μπορεί να είναι κοντά τους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποξένωσης και ιδρυματοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για την πρότυπη μονάδα, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας επίσης ανακοίνωσε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε η ανέγερση μιας ακόμη Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Αγρινίου.

Η Στέγη που θα είναι προσβάσιμη σε Α.μ.Ε.Α., θα αποτελείται από υπόγειο (162,69 τ.μ.), ισόγειο (237,11 τ.μ.) και Α΄ όροφο (219,75 τ.μ.).

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης, ενώ ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τους κοιτώνες με τα λουτρά τους, έναν κοιτώνα με τουαλέτα Α.μ.Ε.Α, ένα κοινόχρηστο WC, ανελκυστήρα, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τον ισόγειο όροφο, καθώς και εξωτερική σκάλα για άμεση πρόσβαση. Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.

Ένα Σχόλιο

 1. γιατι δεν θα ψηφισω ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

  γιατι θα χρειαστει, οπως φαινεται, καμια εικοσιπενταετία ακόμα , να επισκευάσει το οδόστρωμα στην εθνικη οδό αντιρριο συκούλα λευκαδα ώστε να μην κινδυνευεις να σκοτωθείς (σε 9 χρονια θητειας εχει φτιάξει περίπου τα 50 χιλιομετρα από τα 190 χλμ.)

  γιατι θα χρειαστει, οπως φαινεται, καμια τριανταρια χρονια, μόνο για να τραβηξει τις γραμμες στην εθνικη οδό αντιρριο συκούλα λευκαδα ώστε να χωριζονται τα δύο ρευματα κυκλοφοριας (σε 9 χρονια θητειας εχει βαψει περίπου τα 35 χιλιομετρα από τα 190 χλμ.)

  γιατι θα χρειαστει καμια σαρανταρια χρονια , να κοψει τα χορτα στα πρανη και να καθαρισει τις διασταυρωσεις ωστε να φαινονται τα οδικα σηματα στην εθνικη οδο

  γιατι θα χρειαστει περίπου τρεις ακομα τετραετίες για να εκπονήσει και να υλοποιήσει ενα σοβαρο προγραμμα αξιοποίησης για τις όμορφες λίμνες της περιοχής μας
  (τριχωνιδα, οζερό, λυσιμαχία, αμβρακία, τεχνητες λίμνες καστρακίου, Κρεμαστών, Στράτου )

  γιατι έκανε παρα πολλά για να μην διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία της περιφέρειας , δίνοντας απλόχερα ενοίκια εκεί που δεν πρέπει

  γιατι δεν ειχε φροντίσει, αν και έχει στο μεσολόγγι την μεγαλύτερη αλυκή της ελλάδας, για να εχει διαθέσιμο αλάτι αποχιονισμου ώστε να μην αποκλειστούν οι κάτοικοι των ορεινών όγκων του νομού μας ( ματαίως του ζητούσαν οι Δήμοι στην τελευταία κακοκαιρία για να το ρίξουν αυτοί με ίδια μέσα, αλλά δεν…………)

  γιατι δεν μπορεί να κοιτάξει στα ματια τον κοσμο που του ζητά τα αυτονόητα για το νομό μας (ιση μεταχείρηση με τους άλλους νομούς )

  γιατι τα κεντρικά αιρετα πρόσωπα επιλογές του για το νομό μας τα τελευταία 9 χρόνια , αποδείχθηκαν τραγικά σε έργο και αποτελέσματα ( μπαρμπα Βασίλης, κυρ Γιάννης, κα Χριστίνα , Μπαλαμπάνς, )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button