ΕξελίξειςΠολιτική

Kαθυστερήσεις στα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

epi-probata

Μεγάλες καθυστερήσεις εντοπίζονται στα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αναφέρει σε ερώτηση της η βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκη Φούντα

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Μετά την Προκήρυξη των αρχών του 2012 για τη Βιολογική Γεωργία και, στη συνέχεια, για τη Βιολογική Κτηνοτροφία ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιοκαλλιεργητών και Βιοκτηνοτρόφων.

Πρόκειται για μεγάλες καθυστερήσεις που προέρχονται από τη δυσλειτουργία του  ΟΠΕΚΕΠΕ και τον μη συντονισμό της δραστηριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών.

Όταν στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν κατατεθεί 1.300 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί μόνο οι 380 και οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν γιατί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  δεν έχουν δοθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι για την πιστοποίηση ανά παραγωγό βοσκοτόπων.

 Κατόπιν των παραπάνω

ερωτάται  ο κ.  Υπουργός:

 

Πότε οι παραγωγοί αναμένεται να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που κατέθεσαν το 2012 και πότε θα κατατεθούν αιτήσεις πληρωμής για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button